Как да търгувате криптовалути с Binance

Купи и продай криптовалути

Ако се интересувате от покупка или продажба на криптовалута, има едва няколко по-добри места от една от най-големите по обема на търговията си борса за криптовалути Binance.

 • Линк за регистрация в крипто борсата Binance: Кликни тук
 • Регистрация, плащане с дебитна карта, депозит от друг портфейл, сигурност, предимства и недостатъци на крипто борсата Binance: Кликни тук
 • Основни инструменти в борсата за крипто обмен Binance: Кликни тук
 • Как да поръчаме крипто дебитната карта на борсата Binance: Кликни тук
 • Превод от Revolut към крипто борсата Binance: Кликни тук

телеграм крипто канал

Купи и продай криптовалути

Платформата е основана през 2017 г. от Changpeng Zhao. Той оглавява списъка CoinDesk за човека с най-голямо влияние през 2018 г. в крипто света. Борсата Binance стана известна по време на историческия бичи пазар през 2017 г., поддържайки широк спектър от криптовалути, като се позиционира като и все още е едно от най-бързите и надеждни места за търговия.

Всъщност Binance бързо стана изключително популярна, така че достигна стойност от над 1 милиард долара в рамките на по-малко от една година. Платформата официално се превърна в една от първите компании, постигнала статут на „еднорог“ (компании, известни като „еднорози“, са частни стартъпи, достигнали и надминали стойност от 1 милиард долара) в индустрията за криптовалути.

Но въпреки репутацията си като дестинация за крипто трейдърите, платформата не е съвсем лесна за използване от потребители, които нямат традиционен опит в търговията или инвестициите.

Ще разгледаме стъпка по стъпка как се използва борсата и как се търгува в нея.

Регистрация

Първо трябва да се създаде акаунт. Всеки може да се регистрира, тъй като Binance не изисква информация за клиентите, но когато направите своя профил „вие потвърждавате и декларирате, че не присъствате в списъци за търговски или икономически санкции“, съгласно Условията за ползване на платформата.

В тях също се посочва, че всеки потребител трябва да е на възраст поне 18 години. Binance си запазва правото да анулира или замрази всеки акаунт, ако условията не се спазват.

Ако ограниченията не се отнасят за вас, просто посетете началната страница и натиснете върху бутона „Register“.

Борсата за криптовалути Binance

След това ще бъдете помолени да въведете минимално количество лична информация, като имейл адрес, парола, както и идентификационния номер на поканващ, ако имате такъв.

След като попълните необходимите полета, натиснете върху бутона „Create account“ и попълнете капчата. На вашия имейл адрес ще бъде изпратена връзка за потвърждение.

След като кликнете върху връзката, вашият Binance акаунт е готов за използване.

Депозиране на средства в борсата за криптовалути Binance

След като акаунтът ви е активиран, за да проучите останалата част от платформата, ще трябва да добавите средства към акаунта си, ако искате да купувате или продавате криптовалута.

Плащане с кредитна карта

Борсата за криптовалути Binance има функция, която позволява на потребителите да купуват определени криптовалути директно с Visa или Mastercard. Ако сте вече одобрен потребител, отворете раздела „Buy Crypto“ и изберете „Credit/Debit card“.

Борсата за криптовалути Binance

След това трябва да въведете стойността на покупката на желаната криптовалута и да посочите в каква валута ще плащате. Понастоящем покупките на криптовалута с кредитна/дебитна карта засега са ограничени до BTC, ETH, XRP, BNB, ZIL.

Има минимална такса за обработка от 10 долара или 3,5 процента от общата поръчка. Като изборът се определя в зависимост от това, кое от двете е по-скъпо. След като изпълните тази стъпка, ще трябва да потвърдите данните си за плащане, имейл адреса, както и вашата самоличност.

За потвърждаване на самоличността ви е необходимо да се представите в платформата валидна лична карта, издадена от вашата държава.

След като приключите всички необходими стъпки, новозакупената криптовалута трябва да достигне вашия портфейл в Binance в рамките на 10-30 минути.

Депозит от интернет портфейл

Можете също така да направите депозит, като изпратите средства от виртуален портфейл с криптовалута във вашата Binance сметка.

За да направите това, отворете менюто „Wallet“ и кликнете върху „Spot Wallet“.

На тази страница ще видите всички криптовалути, достъпни за търговия на Binance. За да депозирате съответната дигитална валута от предлаганите опции, просто натиснете върху бутона „Deposit“, намиращ се до избрания от вас актив.

Борсата за криптовалути Binance

Може да сканирате QR кода от вашия портфейл с криптовалута или да поставите адреса, след което изпратете криптовалутата.

Изчакайте транзакцията да се обработи и сте готови готови за търговия в платформата.

Сигурност

Подобно на повечето съвременни борси за криптовалути, в Binance е достъпна двуфакторната автентификация (2FA) и силно се препоръчва тя да бъде настроена, за да добавите допълнителна степен на защита към вашия акаунт.

За да направите това, отворете резюмето на вашия профил, като щракнете върху аватара на потребителя в горния десен ъгъл на началната страница.

Веднъж посетили страницата на акаунта, системата ще ви предложи да активирате 2FA, което се случва автоматично, когато нов потребител отвори тази страница.

Binance позволява два метода за активиране на 2FA – чрез SMS или Google Authenticator.

При SMS опцията просто въведете номера на мобилния си телефон и кода за потвърждение, изпратен на съответния телефон.

Ако Google Authenticator е вашият избор за 2FA, изтеглете мобилното приложение, отворете го и сканирайте QR кода, предоставен от Binance. След това ще бъдете помолени да напишете код от 16 символа за възстановяване, който да се използва като резервно копие, в случай че загубите достъп до тази автентификация.

И накрая, ще бъдете подканени да въведете паролата за вход в профила си и идентификационния код от мобилното приложение на Google Authenticator. След като бъде завършена, този вид двуфакторна автентификация ще бъде изпълнена.

Предимства

 • Ако сте постоянно в движение, мобилното приложение на борсата за криптовалути Binance може да е перфектен вариант за вас. То е съвместимо с iOS, Android, както и с операционните системи за Mac и PC. Практически почти всеки да може да търгува или да следи акаунта си навсякъде.
 • Binance предлага голям избор от търгуеми пазари за криптовалути. Към края на 2020 г. на борсата се поддържат 883 различни опции.
 • Binance разполага със собствен токен, наречен BNB, който може да се използва за допълване на таксите за търговия и повишаване на общата ликвидност на Binance.
 • Платформата е пионер в ICO и нейното приложение Launchpad улеснява тези, които искат да са сред първите притежатели на нови токени
 • По-голям обем на търговия, в сравнени с други борси.

Недостатъци

 • Ако съблюдаването на правителствени наредби като тези на САЩ е важно за вас, тогава може да изпробвате борси като Coinbase или Gemini, тъй като в този момент Binance все още е нерегулирана борса.
 • Много от пазарите на платформата, по-специално тези на по-малко известните алткойни, предлагат ниска ликвидност, което може да затрудни търговията с големи позиции на криптовалутата.
 • Донякъде сложният потребителски интерфейс може да бъде предизвикателство за адаптирането към него на начинаещите търговци и инвеститори.

 

 • Линк за регистрация в крипто борсата Binance: Кликни тук
 • Регистрация, плащане с дебитна карта, депозит от друг портфейл, сигурност, предимства и недостатъци на крипто борсата Binance: Кликни тук
 • Основни инструменти в борсата за крипто обмен Binance: Кликни тук
 • Как да поръчаме крипто дебитната карта на борсата Binance: Кликни тук
 • Превод от Revolut към крипто борсата Binance: Кликни тук

Последвайте ни тук

Instagram

Обучителна система

Facebook група

Telegram канал

Telegram чат

Инвестиционни програми