Нов Hard Fork на Етериум идва през Януари

hardfork ethereum
Купи и продай криптовалути

Тъй като се случват грешки, Ethereum (ETH) вече е принуден да получи още един Hard Fork през януари, по-малко от месец след надграждането в Истанбул.

По време на актуализацията в Истанбул по-рано този месец, разработчиците направиха грешка в преценката, когато функцията, наречена още difficulty bomb  увеличение на трудността на откриване на нови блокове ще стане заплаха, очаквайки, че няма да стане забележима до средата на 2020 г., се казва в блог, публикуван от Pooja Ranjan, основател на базираната в blockchain компания Avarch и нейния проект EtherWorld . Тъй като difficulty bomb ще изгасне по-рано, отколкото първоначално се предполагаше,  е необходима друг hard fork на главния проект.

В среща на екипа на Ethereum преди малко повече от 2 месеца , беше договорено, че нов hard fork ще бъде активиран в блок номер 9200000, вероятно през януари 1-4, 2020 г. Това ще забави ледената епоха “Ice Age” от 4 милиона блокове (с. 611 дни).

Купи и продай криптовалути

Планира се, че Ethereum евентуално ще премине от консенсусния алгоритъм Proof of Work (PoW), използван също от Bitcoin (BTC) , към алгоритъма Proof of Stake (PoS) на път към Ethereum 2.0. Междувременно, за да доведат до него, разработчиците измислиха “difficulty bomb” или “Ice Age”, която е механизъм, който изкуствено и постепенно прави генерирането на нови блокове по-трудно и добива нерентабилен.

“Прирастът на ледената епоха на всеки 100 000 блока. Отначало това е едва забележимо, но след като се случи, има драстичен ефект върху времето на откриване на блокове в мрежата на етериум“, обяснява разработчикът на Ethereum Джеймс Ханкок. 

Ханкок предложи Hard Fork, наречен Muir Glacier, предназначен да отблъсне ледниковия период, така че разработчиците да имат време да видят дали искат да го актуализират с предвидимо поведение или да го премахнат. 

Не всички смятат, че това е грешка или че въпросът е толкова прост. Най-силен критик досега е разработчикът и привърженикът на биткойн Уди Вертхаймер, който твърди, че Ethereum разработчиците и цялата екосистема наистина, ЗАБРАВИ да се грижи за проблемите си, които предизвика непланирано намаляване на двадесет (20) процента на инфлация и сигурност.

Разработчикът също така повдигна въпроса, че някои доставчици на ETH услуги изобщо не могат да осъзнаят, че това е нова актуализация, тъй като следва Истанбул толкова отблизо, като по този начин не вижда нужда от обновяване на възлите отново и че е необходима повече и по-добра комуникация.

Междувременно разработчикът на Ethereum Griffin Ichiba Hotchkiss заяви в скорошна публикация в блога си, че ETH 2.0, известен като „Serenity“, няма да е готов, както се надява, и че това вероятно ще отнеме още 3-5 години. Ерик Конър, продуктов изследовател в стартиращия блокчейн Gnosis и Ethereum, смята, че забавянето в ледниковата епоха не е забавяне на Ethereum 2.0, което Szilágyi каза и на срещата на разработчиците.

Понастоящем ETH 09:22:50 UTC/GMT +2 часа се търгува на 123,33 USD, като наблюдаваме супер ниски стойности, които са удобни за закупуване на малко Етериум.

!!! ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ ЧРЕЗ ИНВЕСТИЦИИ В КРИПТОВАЛУТИ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ В НАШИЯТ РАЗДЕЛ СЪЗДАДЕН СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС !!! ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И НАУЧЕТЕ КАК ПОСТИГАМЕ НАД 500% СРЕДНА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ ОТ СВОИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. !!!

pasivni dohodi