10-те най-големи грешки в сферата на продажбите – урок 3

10 naj chesto sreshtani greshki pri onlain prodajbite
Купи и продай криптовалути

В днешния силно конкурентен свят, търговците, търговските организации и техните екипи трябва да бъдат винаги готови да променят начина, по който работят с клиенти. На ход са промени, които изискват модерно и новаторско мислене. Ето кои са 10-те основни грешки, които допускат търговците и търговските фирми според нас:

Присъединете се към нашата инвеститорска Телеграм група, в която ще получавате първи информация за текущи и бъдещи актуални инвестиционии компании и потенциални алткойн сигнали за удвояване на вашият капитал.

Купи и продай криптовалути

1. Не продават решения

Клиентите купуват само когато искат да решат някакъв свой проблем. Търговците губят твърде много време в правенето на оферти, вместо да уверят потенциалните си купувачи, че техният продукт или услуга може да е решението на техните проблеми, потребности. В резултат на това, презентациите обикновено са твърде дълги и отегчителни, а цените – твърде ниски. Съсредоточете се върху това, как бихте могли да помогнете на клиентите си да разрешат трите си най-сериозни проблема. В нашият случай ние им предлагаме решение на няколко от най-основните проблеми на всеки човек – ПАРИ, РАБОТА, СВОБОДНО ВРЕМЕ.

Наблегнете на тези неща, че при работата на клиента с Вас, той ще започне да постига така желаната и търсена финансова независимост. При това напълно пасивно и то веднага след като е инвестирал част от времето и финансите си. Ще му остава нужното време за децата, семейството, приятелите му. Ще успява да се развива и да прави все повече пари, без шеф на главата, ще има страхотна възможност и той да помага на свои познати, приятели и роднини по този начин.

2. Прекомерна зависимост от „търговските презентации”

Виждал съм как търговците прекарват часове в създаването на PowerPoint презентации. В последствие, те стават толкова зависими от слайдовете и незначителните подробности, че изпускат ценните сигнали, които изпращат клиентите им. Вашето присъствие е по-важно от презентацията! Нормално е да искате страхотна презентация, но никога не позволявайте да сте зависими от нея до такава степен, че да забравите кое е важното – дали ще успеете да извършите продажба, или има опасност да се провалите.

Действайте по-разчупено и създайте усет в себе си кога е окей да замълчите и кога трябва да продължите. Наблюдавайте събеседниците си как реагират на някои Ваши сигнали и какви сигнали изпращат те към Вас. Ключът е в търпението!

3. Не задават неприятните въпроси

Когато пропускат умишлено важните, но и неудобни въпроси, търговските представители често пропускат подходящи възможности да спечелят доверието на потенциалните си купувачи. Некачественото общуване с клиентите обикновено е или въпрос на наивност, или на липса на добра подготовкаи знания. Веднъж, с един от най-добрите ни колеги имахме бизнес среща. Докато той представяше продукта ни, усетих как най-важният от клиентите ни изобщо не вярваше на чутото. Прекъснах с думите „Не вярвате и на дума от това, което казва той, нали?” Клиентът ни започна да се смее и каза, че си е мислил абсолютно същото.

Ето и няколко въпроса, които не е зле да зададете, за да изградите стабилна връзка с потенциалните си купувачи: „Какво смятате за цената, която предлагаме?”, „Какво смятате за условията ни?”, „Защо бихте искали да работите с нас, след като години наред сте правили бизнес с конкурентни фирми?” Ако не получите отговорите на тези неудобни въпроси, никога няма да разберете защо много от продажбите ви се провалят.

4. Вярват, че всичко е въпрос на пари

Никой, никога не купува цената! През целия си живот съм работил в сферата на продажбите и хиляди клиенти са ме подвеждали, казвайки, че „цената е единственият проблем”. Може потенциалните ви купувачи да настояват за възможно най-ниската цена, оправдавайки се с бюджета, но въпреки това, всеки от тях винаги е склонен да плати поне малко повече за да получи нужната грижа, добро държание и топъл контакт, който все по-рядко се намира. Поради тази причина в нашите обучения много често ще срещате съвета да обгрижвате екипите си, да навлизате в дълбочина, да се интересувате от партньорите на своите партньори, да карате партньорите си също да навлизат в същата дълбочина. Това е ключовият момент да запазите своя инвеститорски екип след като вече сте го изградили. Започнете от сега с едно кратко съобщение, което разпратете на всички свои партньори. Кажете им, че сте винаги на среща, запознайте ги с нашата система на работа, попитайте ги дали са доволни, попитайте ги имат ли нужда от помощ и ги подканете да направят всичко това със своите партньори. Можете дори да им помогнете! И идея си нямате какво се случва когато повечето хора разберат за нашата система, те мигновенно удвояват своите депозити в компаниите, в които работим. А ако всички работим по този начин и всеки влиза в нужната дълбочина? Представете си какви резултати ще пожънем като екип!

5. Представят продукта си, без да имат намерение да извършит продажба

Когато започна да представям свой продукт или услуга, изразявам ясното намерение да убедя клиента си да сключим сделка. „Благодаря за отделено време, целта ми е Вие да започнете да използвате продукта ми до края на седмицата”. Клиентите обикновено ми казват, че нямат намерение да бързат, на което отговарям с думите, „Разбирам, просто исках да знаете намеренията ми”. Трябва да презентирате с увереност, но не и арогантност, и отрано да оставите потенциалния си купувач с впечатлението, че продуктът ви може да реши проблемите му.

6. Разкриват намеренията си твърде късно

Забелязал съм, че много от търговците продължават да презентират много след като клиентите вече са получили нужната информация, за да вземат информирано решение. Затова можете да раздробите всички ваши презентации на няколко части. На края на всяка изисквайте от екипа си да пита, „Тази информация достатъчна ли ви е, за да вземете решение?” Този подход ще ви се увенчае с невероятен успех. Понякога, клиентите ще казват „Не”, а Вие ще продължите презентацията. В други случаи, потенциалните купувачи ще вземат решение 80% по-бързо, отколкото в миналото, или пък ще Ви стане ясно, че просто не сте попаднали на правилните клиенти.

7. Споделят цената чак в края на представянето

Повечето търговци допускат тази грешка, защото масово са учени първо да демонстрират качество, а после да повдигат финансовия въпрос. В резултат на това, потенциалният клиент – независимо колко развълнуван е той от презентацията ни – през цялото време се чуди за каква сума иде реч. Често, по тази причина, клиентите прекъсват представянето с въпроси, разсейват се, не успяват правилно да оценят продукта или услугата и да свържат качеството с исканата от вас сума. Поставете някъде в началото, но разбира се не в самото начало, какви са видовете инвестиционни възможности и пакети, които предоставяте. Например за компанията QubitTech, с която работим в момента минималния вход за нови инвеститори е само 100$, това не би било проблем са огромна част от Вашите потенциални клиенти, но има компании с доста по-висок минимален вход, където е нужно да не държим клиента в продължение на часове в невидение, а да разберем дали той въобще ще има въможността да инвестира във въпросната компания.

Споделяме цената веднага след като разкрием пред клиента намерението си да извършим продажбата до края на седмицата. „Преди да ви демонстрирам как продуктът ми може да реши проблемите ви, искам да ви кажа цената, за да е пред очите ви по време на презентацията.” Просто изплюйте камъчето, вместо да чакате да ви попитат „Колко?”

Преди презентацията, има опасност да ви кажат, че искате прекалено висока цена. В този случай можете само да се съгласите с клиентите си. „Разбира се, че е прекалено висока, но още не сте видели качеството и проблемите, които ще Ви решим. Нека ви покажем защо цената е такава и защо това е най-добрата инвестиция, която бихте могли да направите.”

Повдигайки финансовия въпрос отрано, демонстрирате увереност и прозрачност. Използвайте останалото време, с което разполагате, за да докажете, че си струва.

8. Пренебрегват влиянието на някои от клиентите

Допускал съм тази грешка много пъти – да се съсредоточа върху клиентите, които отговарят за вземането на решение за продажбата, и да пренебрегна влиянието на останалите. Попитайте „Кой друг, освен вас, би могъл да повлияе на решението ви или би искал да участва във вземането му?” Разберете защо тези личности са толкова важни и какво е от значение за тях.

9. Завършват с предложение за безплатно ползване

Безплатното ползване почти винаги се проваля и навлича беди, ако не поставите ясни срокове и не изискате от клиентите си да вложат поне малко време и пари. Пораснете и просто сключете сделката или пък си намерете  друг клиент. Безплатният обяд може да срине компанията ви. Много от хората в този бизнес правят една основна грешка благодарение на която падат в очите на големите Лидери в МЛМ индустрията. В стремежа си да развият партньорска мрежа и да намерят реферали за определена компания, те раздават безплатни пакети и пари, с които други хора да се включат към компанията, която им предлагаме. На първо място хората, които ще инвестират по този начин изобщо няма да са ценни кадри за Вашият екип, те ще чакат на готово още от самото начало, защото не са вложили нищо от себе си, а на Второ място тези хора няма да погледнат на бизнеса сериозно, защото някой си им е дал няколко долара за старт в някакъв си проект. Погледната от страни цялата ситуация е нелепа и не Ви съветваме да го правите, освен със свои близки хора, на които желаете да покажете как се случват нещата и да им направите по един подарък. Аз лично съм направил около 5-6 акаунта с по 100$ във Всеки и съм ги подарил на няколко мои роднини и приятели, които желая да навлязат в нещата и да ги докоснат от вътре. Тези хора ще инвестират със сигурност в следващата компания, с която ще работим, защото вече са видели нагледно как се случват нещата. Това го правя и работи само с топли контакти и хора, с които често имаме комуникация.

10. Не са достатъчно настоятелни

Твърде много търговски фирми никога не настояват за сключване на сделка от страх да не изглеждат прекалено нахални. Ако наистина вярвате в компанията, продукта и услугата си, трябва да се научите да сте по-настойчиви. Допускали сме тази грешка прекалено много пъти, в резултат на което сме изпускали много сделки поради липсата на контрол над ситуацията. Екипът ви трябва да бъде обучен да оказва натиск, без да се държи непрофесионално или да задължава.

Част от информацията е взаимствана от Гранд Кардон. 

Присъединете се към нашата инвеститорска Телеграм група, в която ще получавате първи информация за текущи и бъдещи актуални инвестиционии компании и потенциални алткойн сигнали за удвояване на вашият капитал.

 Благодарим Ви за отделеното внимание – чакаме Ви в следващата част от нашето обучение по продажби и развитие на партньорска мрежа в онлайн инвестиционната индустрия. 

Моля прочетете споделената информация в следния ред:

  1. Система на работа с високо доходни инвестиционни компании. 
  2. Как да презентираме инвестиционна компания – урок 1

  3. Как да презентираме инвестиционна компания – урок 2
  4. 10-те най-големи грешки в сферата на продажбите – урок 3

  5. Лидерство – Бъди истински лидер на екип – урок 4