5 млн клиентски имейли са изтекли от Robinhood

5 млн клиентски имейли са изтекли от Robinhood
Купи и продай криптовалути

Robinhood обяви миналия вторник, че е претърпяла „инцидент със сигурността на данните“, при който хакер е взел милиони имейл адреси на клиенти и допълнителна лична информация на шепа клиенти.

В блога си популярното приложение за купуване на акции и криптовалути описва как хакер подмамил един от служителите за помощ на клиенти да даде информация, която позволява на престъпниците да се измъкнат с голямо количество данни.

Според Robinhood хакерът не е получил лична информация като номера на социалното осигуряване или банкова информация за повечето от засегнатите клиенти. Изтекли са 5 млн кмиентски имейла. Но компанията добави, че в случая на около 310 клиенти хакерът е избягал с допълнителни данни като рождената им дата и домашен адрес.

Купи и продай криптовалути

Robinhood добави, че хакерът се е свързал с тях, за да поиска плащане – опит за изнудване с други думи – но че компанията се е свързала с правоприлагащите органи.

Компанията не каза какви други стъпки предприема за справяне с инцидента, но посъветва клиентите, които искат да защитят акаунтите си, да се консултират с менюто „Сигурност на акаунта“ в приложението си.

Robinhood не е единствената крипто компания, която е жертва на хакери. Миналия месец Coinbase разкри, че престъпници са измислили начин да преодолеят двуфакторната ѝ идентификация чрез SMS и са ограбили повече от 6000 клиента.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група