6 застрахователни компании инвестирали в Grayscale тръстовете за Q1 2021

Grayscale добавя Solana и Uniswap към свой фонд
Купи и продай криптовалути

През първото тримесечие на годината общо 6 застрахователни компании са инвестирали в крипто тръстовете на компанията, като общата сума е $3М.

Според компанията за финансови анализи S&P Global общо 6 компании са закупили акции от различните крипто тръстове на Grayscale. Общата стойност на инвестираните пари е $3.1М. 

Интериститорите са заложили на Grayscale Етър тръста, както и широкопознатия Биткойн тръст. Чрез получените пари Grayscale закупува реалния актив и по този начин зад всяка една акция стои определено количество от криптовалутата.

Купи и продай криптовалути

🌋Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – топ новина: защо El Salvador прие Биткойн закон, последиците за долара?

Компанията се приравнява на ETF, понеже акциите ѝ са обвързани с цената на актив, а досега SEC все още не е одобрила крипто ETF в САЩ. Инвеститорите, особено институционалните, предпочитат да купуват крипто акции, защото по този начин не е нужно да се грижат за опазването на секретните ключове, а и Grayscale е регистрирана компания пред SEC. 

Сред фирмите, закупили акции са Grinnel Mutual, Donegal Mutual Insurance, State Mutual Insurance, Safeway Insurance, Westfield Insurance и Fidelio Insurance. Всички те са базирани в Америка и са инвестирали както в Биткойн тръста, така в Етър фонда. 

Grinnel Mutual води класацията с 18,000 акции в GBTC за около $968,000. Donegal Mutual Insurance е закупила 20,000 акции от GBTC за $900,000. 

State Mutual Insurance е била единствената компания, инвестирала както в GBTC и в GETH. Бизнесът закупил 13,000 Биткойн акции и 9,000 Етър акции за $491,000 и $141,500 респективно.

Safeway Insurance купила акции за $400,000 от GBTC и Westfield Insurance за $200,000. Fidelio Insurance е закупила акции за по-малко от $50,000 в Етър Тръста.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група