69370 BTC изтеглени от един от най-големите портфейли за биткойн, които са лежали повече от седем години

Купи и продай криптовалути

В деня на президентските избори в САЩ биткойни бяха пуснати в движение на един от най-големите портфейли. Преди пет часа някой изпрати 69 370 BTC, които не се движат от октомври 2013 г.

Преди няколко часа услугата Whale Alert отчете голяма транзакция от адрес  1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx , широко известна сред крипто ентусиастите и хакерите. Преди около две години в darknet се появи файл wallet.dat, който вероятно съдържа ключове за този адрес, но никой не успя да пробие паролата. 

Днес от този портфейл бяха изтеглени първо 1 BTC, а след няколко минути – цялата останала сума, която при текущия обменен курс е близо 700 милиона долара. Също така, същото количество Bitcoin Cash беше изтеглено от него и скоро те вероятно ще бъдат последвани от монети от други hard fork , които струват нещо. 

Купи и продай криптовалути

До днес този адрес беше четвърти в списъка по отношение на количеството съхранявани биткойни. Сега това почетно място премина към адреса на получателя и това е адресът на  формат bech32 или на SegWit. Собствениците на двата адреса са неизвестни.

Голямото количество биткойн (69 471 BTC) е прехвърлено на първоначалния адрес на 4 октомври 2013 г. – три дни преди ареста на администратора на Silk Road  Рос Улбрихт. Затова мнозина смятат, че този портфейл е собственост на Silk Road. Оттогава този адрес усърдно се забърква с микротранзакции, но към днешна дата единствената изходяща транзакция от него в размер на 101 BTC се случи на 23 април 2015 г. Това е аргумент срещу версията на портфейла на Улбрихт, тъй като по това време той вече е бил в затвора. 

Whale Alert предполага, че този портфейл е свързан с борсата MtGOX, която се спука през 2014 г. Други версии неизбежно ще възникнат, но реалните собственици както на стария, така и на новия адрес може да останат завинаги неизвестни.

 

Присъедини се тук:👇

🎯Обучителна система за онлайн пасивни доходи:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/training/

🎯Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

🎯Telegram канал:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

🎯Инвестиционни компании:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

*Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech.