Американците ще инвестират около $40М от стимулите си в Биткойн и борсата

Американците ще инвестират около $40М от стимулите си в Биткойн и борсата
Купи и продай криптовалути

Стимулите идват. През изминалата седмица проектът за подпомагане на американската икономика да се възстанови от Covid-19 с нови $1.9Т бе приет от Сената и подписан от Президента Biden. Всеки пълнолетен американец ще получи безвъзмезден чек за $1,400.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Но къде реално ще ги похарчат?

Според инвестиционната банка Mizuho Securities феноменален брой от получилите стимули ще ги използват, за да се включат в Бичия пазар. 

В проучването участвали главно хора на 41 години със среден годишен доход от $55 000. Двама от трима споделят, че ще използват дадените им пари за инвестиране в Биткойн или Американската Стокова Борса, които през последната година бележат скок в цените.

Според Mizuho Securities бриза $40М от общо $380М директни стимули ще бъдат използвани за криптовалути и акции. Това означава, че голямото количество очаквани инвестиции ще повиши цената с повече от 3%.

Директните стимули ще бъдат раздадени на всички домакинства с общ доход под $150 000 за година. През миналия петък първите чекове бяха пуснати. Изплащанията се правят директно по банковата сметка или чрез изпращане на чек по пощата. 

Печатането на стимули накара инвеститорите да се притесняват за евентуална инфлация и те забелязаха своя спасителен пояс в лицето на Биткойн. Със своите характеристики на “дигитално злато” криптовалутата определено ще продължи своето развитие.

Автор: Милица Димитрова

 

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница