Аржентински конгресмен предлага закон за крипто заплати

Аржентински конгресмен предлага закон за крипто заплати
Купи и продай криптовалути

След El Salvador изглежда Аржентина е следващата страна, насочила се към крипто адаптация. Конгресменът José Luis Ramón представи законопроект, според който се разрешава на компаниите да плащат чрез криптовалути на служителите си.

„Аржентинците могат да засилят своята автономия и да запазят покупателната способност на своето възнаграждение“ – казва Ramón.

Предложените включва няколко основни детайла. На първо място, разбира се, служителите сами ще могат да изберат или не заплатите им да бъдат изплащани чрез криптовалути. Таксите за трансфера ще бъдат заплащани от работодателя, вместо от служителя.

Купи и продай криптовалути

Плащането може да се случва по два начина – определеното договорено количество Аржентинско песо да бъде трансферирано по курса на деня за криптовалутата или да се договори стабилно крипто плащане. 

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: 56% от енергията за добив на BTC е възобновяема – твърди Bitcoin Mining Council-а

Главната причина за предложението на конгресмена е, че крипто е hedge срещу инфлация. През месец май инфлацията е 3.3%, а на годишна база – 21.5%. Ако населението има възможност да се възползва от криптоплащания на заплатите, това ще помогне на мнозина да запазят покупателната си способност. 

Други страни в Латинска Америка също имат проблеми с финансовите си системи и сравнитело високи нива на инфлащия. El Salvador прие Биткойн закон, с който криптовалутата става законно платежно средство. Ако темпът на адаптацията продължава и цената на крипто се повишава, действията на латиноамериканците могат да ги изведат по пътя към богатството. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група