Аржентина иска месечни репорти от местните крипто борси

Аржентина иска месечни репорти от местните крипто борси
Купи и продай криптовалути

Докато Аржентина се среща с трудностите на обезценяването на валутата, правителството слага крипто под радара си.

Поради нарастващият интерес на обществото към крипотвалутите, в следствие на голямата инфлация, Аржентина налага по-сериозен контрол по отношение на дигиталните активи. 

🚨Прочети CRYPTO Седмичник – най-важните новини!🚨

Според заповедта Form 8126 Аржентинската служба, отговаряща за данъците (AFIP), изисква местните крипто борси да предоставят месечни доклади за клиентите си. Заповедта е насочена към небанковите организации и някои компании, предлагащи финансови услуги, което включва крипто бизнесите. Данъчната институция ще иска информация за имената на клиентите, операциите, които са извършили и наличния баланс в края на месеца.

Купи и продай криптовалути

Инициативата е следствие на Централната банка на Индия, която поиска от всички частни банки да предоставят имената на клиентите, които са имали връзка с криптовалути.

От януари до април Аржентинското песо изгуби 10% от покупателната си способност. В резултат на това крипто индустрията в страната процъфтя, бъдейки единственият начин на населението да запази спестяванията си. Президент  Alberto Fernandez обаче се опитва да контролира изходящите пари, а с това и криптовалутите. Крипто беше и извън радара на политиците, но ето че това се променя.

Според решение на управляващата партия  AFIP ще си съдейства с Централната банка и CNV (аржентинския еквивалент на SEC).

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група