ARK Invest е закупила акции на Robinhood за $45 млн

ARK Invest набелязва канадските крипто ETF-и
Купи и продай криптовалути

Компанията на Cathie Wood е закупила 1,297,615 акции на Robinhood, която стана публична миналия четвъртък. 

Robinhood стана публична чрез IPO и достигна пазарна капитализация от $32В, като акциите се търгуват под знака HOOD. ARK Invest е използвала момента и е закупила част от компанията за около $45 млн. 

Според данните, разкрити от ARK Invest, това е и най-голямата покупка на компанията за деня във всичките шест активно управлявани фондове (ETF), като акциите отиват във фонда ART Innovation ETF (ARKK).

Купи и продай криптовалути

Събскрайбнете се за YouTube канала, покриващ крипто новините от дена в 5 минути.

Robinhood е платформа, която предоставя възможност за инвестиране в акции и в седем криптовалути. Платформата стана изключително популярна сред младежта в Америка по време на Covid-19. Robinhood наскоро сподели и планове за развиването на своите крипто услуги – позволяване на клиентите да местят крипто извън платформата и стейкинг на дигитални активи. Въпреки това, засега компанията не е посочила конкретни дати на пускане на новите продукти. 

ARK Invest има шест вида ETF-а, които дават експозиция към тех и крипто компании с цел висока доходност. Компанията на Wood има силен интерес към крипто сферата и се възползва от поредицата IPO-та, за да придобие недиректна експозиция в дигиталните активи. Наскоро ARK закупи акции на Coinbase и Square, с което затвърди вярата си.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група