ARK Invest набелязва канадските крипто ETF-и

ARK Invest набелязва канадските крипто ETF-и
Купи и продай криптовалути

ARK Invest, компанията за управление на активи, ръководена от Cathie Wood, има намерение да инвестира в канадските Биткойн ETF-и чрез фонда си ARK Next Generation Internet ETF (ARKW).

Според  заявление на SEC, ART Next Generation Internet ETF (ARKW) може да инвестира в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) или „други обединени инвестиционни средства, които инвестират в Биткойн, като например фондове, търгувани на борса, с местожителство и котирани за търговия в Канада (канадски биткойн ETF).

 

Купи и продай криптовалути

Прочети Крипто Седмичник!

 

Биткойн ETF е инструмент за инвестиции, който позволява на инвеститорите да купуват акции, които представляват най-популярната криптовалута в света, без да е необходимо да държат и съхраняват Биткойн. Въпреки нарастващия брой на молбите за крипто ETF пред SEC, засега органът се въздържа от одобрение на молба, като също не дава ясна представа дали има намерение да одобри някоя от компаниите.

Канада, от друга страна, е една от малкото страни, където понастоящем са налични Биткойн ETF-и. Още през февруари северната съседка на САЩ одобри крипто ETF, който се радваше на много добра търговия през първите си дни на листване.

От друга страна Биткойн Тръста на Grayscale e подобен на крипто ETF, но пускането на крипто ETF в Канада намали търсенето на акции на фонда и накара цената да спадне. От февруари насам те се търгуват с отбив, което означава, че една акция е по-евтина от покритието с Биткойн, което предлага. Това създава голям проблем за всички инвеститори, закупили акции на Тръста чрез заеми. 

Според анализатора на Bloomberg Eric Balchunas, ARK може да премахне сегашната си позиция от Биткойн Тръста на Grayscale в полза на канадските Биткойн ETF-и.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група