Bank of America, FTX и Coinbase инвестират в Paxos

Bank of America, FTX и Coinbase инвестират в Paxos
Купи и продай криптовалути

Bank of America отбеляза нарастващото значение на крипто индустрията и реши да инвестира в компанията Paxos. 

Paxos, базирана в Ню Йорк блокчейн компания, обяви в четвъртък, че четирима известни инвеститори са се присъединили към събраните в Series D $300 млн финансиране.

Най-забележителната от тях е Bank of America. Втората по големина банка в САЩ сигнализира за нарастващия си интерес към технологията, която Paxos разработва.

Купи и продай криптовалути

Слушай последните крипто новини ТУК!

Сред останалите високопрофилни инвеститори е Coinbase Ventures, дъщерна компания на крипто борсата Coinbase. Coinbase стана инвеститор и в други крипто стартъпи. 

Другите двама инвеститори също са се присъединили към финансирането и това са FTX и Founders Found. FTX е борсата за крипто деривати, управлявана от младия милиардер Sam Bankman-Fried. Founders Fund е фирмата на Peter Thiel, инвестираща в компании на ранен етап от развитието си.

Paxos разработва технология, която използва блокчейн за сетълмент на акции. Обикновено акциите се сетълват със закъснение от 2 дни, което е проблем при висок обем на пазара, особено със съчетаване на голяма волатилност на акцията. Такъв бе случая през тази година с акциите на Gamestop, които достигнаха рекордни нива.

Борсата Robinhood бе принудена да спре възможността за продажби на акцията за няколко дни, тъй като закъсняващият сетълмент създава разлики в цените, а оттам и загуби за Robinhood. Ако Paxos успее да реши този проблем, това би било голяма стъпка както за фондовите борси, така и за доказване на бъдещето на блокчейн.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група