Една от най-старите банки в Европа е издала стабилна монета в мрежата Stellar

stellar banka
Купи и продай криптовалути

Германската банка Bankhaus von der Heydt (BVDH), която работи от 1754 г., си партнира с доставчика на технология за токенизация Bitbond, за да издаде EURB, обезпечена с евро стабилна монета в мрежата Stellar.

 

BVDH се фокусира предимно върху обслужването на институционални клиенти при секюритизационни сделки – финансиране на определени активи чрез издаване на ценни книжа. Докато проучваше възможностите за подобряване на бизнес ефективността с помощта на блокчейн, банката обърна внимание на технологията на токенизация.

Купи и продай криптовалути

телеграм cryptomaniabg

Според изявлението EURB може да се използва от клиенти на BVDH, както и от трети страни разработчици на финансови приложения за уреждане на прехвърлянето на цифрови активи в блокчейна.

Bitbond интегрира стабилни валути в платформа, създадена за банката, което дава възможност да се използва EURB за секюритизация, включително механизми за издаване и изгаряне на токени.

Прочетете още: “Как да настроите и да използвате крипто портфейла Exodus? Изчерпателен урок.”

„Бяхме привлечени от Bitbond и Stellar поради лекотата на издаване и управление на активи в мрежата“, каза управляващият директор на BVDH Филип Допелхамър.

Според него първият случай на използване на EURB ще бъде въвеждането на токена в услугата за трансграничен трансфер на SatoshiPay DTransfer.

Общата капитализация на петте водещи стабилни монети в света вече надхвърли 25 милиарда долара.

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми