Barclays забранява преводи към Binance, “пази клиентите в безопасност” 

Малайзия: Binance оперира нелегално в страната
Купи и продай криптовалути

Barclays застана на пътя на клиентите си, които искат да направят депозит в крипто борсата Binance, няколко дни след като FCA таргетира компанията.

Британската банка Barclays съобщи на клиентите си, че забранява изпращането на суми от личните им акаунти към крипто борсата Binance, за да “пази клиентите в безопасност”, сподели Financial Times.

„Тъй като тази година извършихте плащане към Binance, искахме да Ви уведомим, че спираме плащанията, извършени с кредитна / дебитна карта към тях до допълнително известие. Това е решение, за да запазите парите ви в безопасност.” – съобщава банката.

Купи и продай криптовалути

Ходът идва само броени дни, след като Financial Conduct Authority (FCA) тръгна по петите на Binance. Регулаторът забрани оперирането на едно от дъщерните дружества на Binance – Binance Markets Limited. Компанията е била придобита от крипто борсата с цел да подпомага дейността на майката.

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: 56% от енергията за добив на BTC е възобновяема – твърди Bitcoin Mining Council-а

 

Това не е първото действие срещу най-голямата крипто борса. FCA има предположения, че компанията не извършва следене на прането на пари. Говорител на регулатора сподели, че Binance “очевидно има проблем със стандартите в този сектор”. Сред други, взели действие срещу борсата са Малайзия, Тайланд и Япония. 

Миналата седмица регулаторът на монетарната система на Кайманите съобщи, че Binance не е “регистриран, лицензиран, регулиран или оторизиран” да извършва дейността си на островите.

Въпреки това Binance все още продължава да твърди, че няма седалище и че приема законовите си задължения “много сериозно”.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група