Binance.com лимитира услуги за сингапурските си клиенти

Binance стартира крипто фонд за $1 млрд
Купи и продай криптовалути

Binance обяви ограничения на услугите си за клиентите в Сингапур три дни след като Централната банка на страната добави борсата за криптовалута в Списък с предупреждения за инвеститори.

От 10 септември, петък, Binance.com ще преустанови търговията с двойки със сингапурски долар, ще спре опциите за плащане в Сингапур и ще възпре плащането чрез iOS и Google Play в Сингапур.

Binance съветва своите клиенти от страната да приключат всички сделки до обяд UTC+8 в четвъртък, „за да избегнат потенциални търговски спорове“.

Купи и продай криптовалути

Паричният орган на Сингапур заяви на 2 септември, че „е на мнение, че Binance, операторът на Binance.com, може да е в нарушение на Закона за платежните услуги“ и  нареди да спре да предоставя платежни услуги на жителите на Сингапур. Тогава регулатърът добави Binance.com в своя списък с предупреждения за инвеститорите.

MAS не съобщи нередности със сингапурската версия на борсата на Binance, Binance.sg, която се управлява от Binance Asia Services и остава незасегната от забраната.

Binance оперира няколко дъщерни компании по целия свят, които предлагат намалени услуги, за да се съобразят с местните регулатори. Условията на Binance.sg поясняват, че сайтът работи „независимо и отделно от Binance.com“, основната, глобална версия на борсата и сметките на Binance.sg не са свързани „по никакъв начин с акаунти на Binance.com. ”

Binance Asia Services е кандидатствала за лиценз и временно може да оперира в страната, докато заявлението бъде одобрено, отхвърлено или оттеглено, според Законът за платежните услуги на Сингапур.

Сингапур е най-новата държава, която разкрива проблеми с дейността на Binance. Южна Африка, Малайзия, Сингапур, Великобритания, Италия, Каймановите острови и Япония заеха подобни позиции срещу Binance през последните няколко месеца.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група