Binance стартира крипто фонд за $1 млрд

Binance стартира крипто фонд за $1 млрд
Купи и продай криптовалути

Крипто борсата Binance стартира фонд за 1 милиард долара, за да стимулира приемането на технологията на блокчейн, както и да подкрепи свой блокчейн Binance Smart Chain.

„С инициативата от 1 милиард долара нашият фокус ще бъде разширен към изграждането на кръстосани и многоверижни инфраструктури, интегрирани с различни видове блокчейн“, се казва в изявление Gwendolyn Regina, инвестиционен директор на Binance Smart Chain Accelerator Fund.

Приблизително половината от средствата ще отидат за блокчейн услуги, както и за други, по-нишови области на крипто света като игри и виртуална реалност.

Купи и продай криптовалути

Освен това около 300 милиона долара ще отидат за изграждане на програми, а още 100 милиона ще отидат за развитие на таланти и стимули за ликвидност. Стимулите за ликвидност в този контекст предполагат, че фондът ще предоставя допълнителни бонуси на крипто платформите.

Новините за фонда идват след дълъг и продължителен период на регулаторни противоречия за Binance.

Регулаторите във Великобритания, Италия, Малайзия, Каймановите острови, Сингапур, Холандия, Южна Африка и Япония хвърлиха око на регулаторните недостатъци на борсата.

В Холандия и Япония холандската централна банка и Агенцията за финансови услуги издадоха предупреждения за потребителите относно Binance. В Италия и на Каймановите острови регулаторите заявиха, че Binance няма лиценз да извършва бизнес в страната.

Малайзийската комисия по ценните книжа стигна дотам, че да предприеме мерки за срещу Binance за предполагаема незаконна работа в страната.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група