Binance: Възходът на Bitcoin и Ethereum 2.0 създадоха рекордна търговска дейност

Купи и продай криптовалути

Новият рекорд на Bitcoin за всички времена и пускането на Ethereum 2.0 Phase 0 на 1 декември доведоха до рекорден месечен обем на търговия на Binance от създаването на платформата. Това се съобщава в доклада на компанията.

На 26 ноември Binance Futures регистрира максималния дневен обем на търговия в историята на 37 млрд. долара като общият оборот на платформата през ноември беше 450 млрд. долара.

телеграм крипто канал

Купи и продай криптовалути

Високата активност на търговията беше улеснена от излизането на цената на биткойн до нов рекорд за всички времена на спот пазара. През ноември първата криптовалута е нараснала с почти 40%, а капитализацията й надхвърля 350 милиарда долара, според CoinGecko .

Динамика на обема на търговията на Binance Futures. Данни: Binance.

Тъй като цената на биткойн се приближи до 20 000 долара, общата отворена лихва (OI) в опциите достигна рекордните $ 2.6 млрд. Средният OI през ноември нарасна с 58% до 1.9 млрд. долара от 1.2 млрд. долара през октомври.

Отворена динамика на лихвите върху Binance Futures. Данни: Binance.

Ако през първата половина на ноември участниците на пазара се фокусираха основно върху биткойн фючърсите, които съставляваха 60% от общия обем на търговията, то през втората – вече върху алткойните.

Това може да бъде причинено от вълнението в навечерието на старта на нулевия етап на ETH2 . Втората по големина криптовалута по отношение на капитализацията нарасна с 59% през ноември.

Съотношение обем на търговия Bitcoin срещу Altcoin на Binance Futures. Данни: Binance.

Припомнете си, че Binance обяви старта на залагането на Ethereum 2.0. Платформата отвори достъп до услугата на 2 декември.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао влезе в топ 50 на глобалните идоли и иноватори от Bloomberg.

Последвайте ни тук👇

👉Instagram

👉Обучителна система

👉Facebook група

👉Telegram канал

👉Telegram чат

👉Инвестиционни програми