Биткойн на път към нови върхове или пореден капан

цена на Биткойн
Купи и продай криптовалути

От края на юни до 21 юли Биткойн се консолидира между 9 500$ и 9 000$, след което премина към растеж и преодоля съпротивата при 10 500$, която до преди това беше непробиваема почти година. След това цената на Биткойн отиде по-далеч, като се укрепи над 11 000$, където е от 10 дни.

Прочетете повече: “????????? ??? – Реална инвестиционна високо технологична компания за пасивни доходи, с ?доказан реален софтуер за ? търгуване с криптовалути, ? офиси, които тепърва се разрастват по цял свят, собственик е публична личност в крипто средите, член на екипа е собственика на криптовалутата ????? и още много.

Купи и продай криптовалути

Какво следва за Биткойн?

От една страна, всичко е много подобно на август 2019 г. Тогава също пробив над 11000$ беше фиксиран за една седмица, а максимума беше на 12300$.
Но само след три опита да вземем 12000$, цената пропадна първо на 10000$, след това безуспешно се опита да върне 11000$, а какво се случи след това, всички знаят – Bitcoin падна, и над 11000$ не го видяхме цяла година.
В полза на тази опция е индексът на алчност при екстремни стойности, нестабилния външен фон и възможността за пряка връзка на биткойн с фондовия пазар, което от своя страна има много причини за спад.
Но има фундаментални фактори, които говорят за съвсем различен сценарий.
Най-важният от тях е 10-те трилиона. долари, които се наливат в световната икономика. В същото време самата икономика до края на годината може да се свие до 6% от БВП.

Процесът не е завършен, продължава и пакетите за помощ се приемат за нови трилиони, а балансът на Фед нараства и според прогнозите до края на 2020 г. той ще нарасне още повече.

Биткойните се продават за долари. Доларите станаха 10 трилиона, а в същото време количеството на биткойн намалява. Ясно е, че в такава ситуация растежът на биткойн е неизбежен и предвид малката му капитализация цената му може да стане зашеметяваща.

Сега поради корона вируса потреблението е намаляло, акцентът е върху спестяването, така че инфлацията все още не се усеща.
Но това не може да продължи дълго време, ситуацията ще се върне към нормалното си (или ваксината ще бъде пусната, или просто ще започне да се игнорира темата за коронавирус, както това отчасти вече се случва) и тогава инфлацията ще стане осезаема за всички.

Това веднага ще предизвика увеличаване на антиинфлационните активи.
Биткойн със своя икономически модел е първият от подобни активи, защото инфлацията в долара е основният съюзник на притежателите на биткойн.

Много пари навлизат на пазара на криптовалути – известният фонд Grayscale събра 10 милиарда долара за 10 дни (повече, отколкото за цялото второ тримесечие на 2020 г.), те също подадоха заявление до SEC за регистриране на Ethereum-trust.
Следващата седмица ще има реклама на тема криптовалути по основните финансови криптоканали. Услугата за съхранение на криптовалута дори беше пусната от държавната банка на Южна Корея.

Затова е много вероятно нивото от 12 000$, което издържа през август 2019 г. и изпрати цената на биткойн в дълбок нокаут, сега да бъде взето.

А фиксирането над 12000$ за няколко дни ще е сериозна заявка за актуализиране на ATH(all time high) (Най-висока цена за всички времена) в съвсем близко бъдеще.
Едно от важните условия за растежа на биткойн ще бъде края на корелацията с фондовия пазар. Тази корелация е неоснователна, тя започна с краха през март 2020 г. Сега тя се свива, но за да го заявим със сигурност , трябва да видим поведението на цената на биткойн, когато S&P 500 спадне значително.

Ако Bitcoin остане на мястото си, когато индексът падне, ще видим нов ATH още тази година.

Това не е финансов или инвестиционен съвет, молим да взимате решения изцяло на собствена преценка и анализи и да не се доверявате сляпо на чужди прогнози.

 

QubitTech – Крипто търговия с квантови технологии и инвестиционна възможност за пасивни доходи

Инвестиционната компания QubitTech е създадена от група независими експерти в алгоритмични и ръчни методи за управление на активи и търгуване с криптовалути, заедно с признати специалисти в областта на развитието и приложението на електронни системи с богат опит от традиционните финансови пазари.

Присъединете се към нашата крипто инвестиционна Телеграм група за да получавате всякаква информация, свързана с изкарването на напълно пасивни доходи в интернет пространството.

?????? ????? ???????? – ?????? ??????? ??????