Биткойн ще нарасне до 32 056 долара през 2021 година

цена биткойн
Купи и продай криптовалути

Биткойн ще нарасне до 32 056 долара през следващата година

, се казва в доклад на Cindicator, който проучва над 156 000 анализатори на своята платформа. Респондентите с най-точни прогнози, така наречените “суперформатори”, очакват средно максимална цена от 32 056 долара през 2021 година.

Според доклада тази година цената на първата криптовалута ще достигне 21 000 долара.

Купи и продай криптовалути

Според анализатори, нивото, което стигнахме миналата седмица от $ 19 888 за Bitcoin може да бъде преодоляно до средата на декември.

телеграм cryptomaniabg

Цената няма да падне под $ 15 000 през следващата година, според средната прогноза. Superforkasters са по-малко оптимистични и очакват спад до 12 000 долара.

„Хибридният интелект“ на Cindicator предсказва подобни стойности в по-тесен диапазон: курсът за следващата година няма да надвишава 25 222 долара и няма да падне под 16 000 долара. „Хибридният интелект“ използва алгоритми за машинно обучение за обработка на данни от екип от анализатори.

В същото време през 2021 г. общата капитализация на криптовалутния пазар с вероятност от 80% ще надмине рекорда за 2018 г. от 828 млрд. Долара, твърдят анализатори.

Ръководителят на аналитичния отдел на компанията, Александър Сасев обърна внимание на факта, че прогнозите на “суперфоркаторите” надхвърлят очакванията на средния брой анализатори.

„Може би анализаторите, които гледат по-отблизо биткойн, виждат значителен потенциал във фундаменталните новини покрай него. Антиинфлационният характер на криптовалутата е ключов и интересът на институционалните инвеститори е в следствие на това и на още много други положителни страни на този клас активи. Те виждат биткойн като начин за запазване на капитала във време, когато печатната машина е включена “, каза Сасев.

Прочетете още: “Страните от Г7 подкрепят необходимостта от регулиране на криптовалутите”

Според него волатилността ще остане:

„Superforkasters разбират, че растежът неизбежно е придружен от корекции. Те вероятно виждат, че регулаторните рискове остават релевантни за биткойн и други криптовалути. В повечето части на света регулаторната рамка за цифровите валути все още е несигурна. “

Компанията нарича потребителите като „суперформатори“, чиито седмични прогнози за цените на биткойн показват кумулативна възвръщаемост от 45% до 67% от януари 2019 г. насам.

Основана през 2015 г., Cindicator създава инструменти за анализ и търговия за традиционните и криптовалутните пазари. На платформата на компанията са регистрирани над 156 хиляди анализатори от 135 държави.

През септември Cindicator стартира приложението Stoic за автоматизирана, базирана на стратегии търговия с криптовалута, използвайки индикатори от колективни прогнози и AI. От началото на март Stoic показа + 318% рентабилност и в момента е свързан със сметки с активи на обща стойност 2 милиона долара.

 

Припомнете си, според анализаторите на Bloomberg, диапазонът на колебанията на цените на биткойни може да бъде между 10 000 и 50 000 долара, а капитализацията може да нарасне до 1 трилион долара. 

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми