Биткойн удари $61 800, цената скочи с близо 30% за седмица

Криптовалутата безкомпромисно удари нов ATH (връх за всички времена)
Купи и продай криптовалути

Криптовалутата безкомпромисно удари нов ATH (връх за всички времена), след като през уикенда достигна цена от $61 800 за брой в най-голямата крипто борса Binance. Това е с $3 542 по-високо от последния ATH, който беше отбелязан на 21 Февруари, когато цената достигна $58 258.

С новия си връх, Биткойн покори пазарна капитализация от $1.1Т. През почивните дни пазарът беше “зелен”. За седмицата и други криптовалути бяха нагоре – Етериум 17%, Polkadot 12%, Binance Coin 21.8%.

Купи и продай криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Защо цената тръгна нагоре?

Сред главните фактори, които може да се броят като причина за повишаващата се цена, е подписването на следващия пакет от стимули за $1.9Т. През изминалата седмица проектът мина през Американският сенат и вече е официално подписан от Президентът Байдън. Икономистите смятат, че новите $1400 за всеки пълнолетен американец, ще повишат паричното предлагане, а следователно и инфлацията. От друга страна Биткойн се доказа като пазител на стойност.

На второ място – компанията Digital Currency Group, която е “майка” на Grayscale, обяви планове да закупи акции за над $250М от Биткойн тръста на Grayscale. Тази новина определено повдигна доверието, че цената ще продължи да се вдига, макар и краткосрочно. 

На глобално ниво – Канада одобри пускането на трети Битокойт ETF – CI Global Asset Management. За отрицателно време в страната изникнаха и още два ETF-a Evolve и Purpose. Purpose регистрира търгуване за $80М в първия си час от пускането, което го направи най-успешния ETF в историята за толкова кратко време.

Явно страстите няма да се охладят предвид ситуацията. Нагласата за бъдеща инфлация значи само едно – вдигане на цената на Биткойн.

Автор: Милица Димитрова

 

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница