“Биткойн е безполезен”, но “клиентите ни не са съгласни” – Jamie Dimon от JP Morgan

“Аз лично смятам, че Биткойн е безполезен“, каза Jamie Dimon,
Купи и продай криптовалути

“Аз лично смятам, че Биткойн е безполезен“, каза Jamie Dimon, CEO на JP Morgan, по време на годишната среща за Института за международни финанси. Това е последното в поредица от мечи изявления от Dimon през годините.

Dimon започна своята серия още през 2014 г., когато каза пред CNBC, че Биткойн е „ужасен пазител на стойност“ и че криптовалутата „може да се копира отново и отново“.

През годините той нарече водещата криптовалута „измама“ и „глупаво злато“. От първоначалните му коментари през януари 2014 г., когато Биткойн се търгуваше на приблизително 808 долара, водещата криптовалута се увеличи с цели 7,027%.

Купи и продай криптовалути

Изглежда обаче клиентите не са съгласни с мнението на шефа на банката. „Нашите клиенти са възрастни, те не са съгласни, това правят пазарите, така че ако искат да имат достъп, за да си купят Биткойн, не можем да го съхраняваме при нас, но можем да им дадем легитимен, възможно най-чист достъп“, каза Dimon.

Вече клиентите могат да купуват и продават пет свързани с крипто продукта от Grayscale и Osprey Funds.

Това включва експозиция към Биткойн, Етериум, Bitcoin Cash и Ethereum Classic. Консултантите нямат право да казват конкретно за тези продукти, но ако клиентите поискат, те могат да ги продават.

По време на срещата Dimon също каза, че индустрията на криптовалутите не може да избегне регулирането. Стейбълкойните и техните доставчици досега понасят основната тежест на този регулаторен фокус. Неотдавнашно изявление от Circle, компанията зад стабилната монета на USDC, разкри, че тя „сътрудничи изцяло“ с разследване на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група