Биткойн “е моят начин да инвестирам в сигурност”: Paul Tudor Jones

Биткойн “е моят начин да инвестирам в сигурност”: Paul Tudor Jones
Купи и продай криптовалути

Според hedge fund manager-а деверсификацията от инвеститорското портфоли в Биткойн трябва де е поне 5%.

Легендарният Wall Street инвеститор Paul Tudor Jones иска да “инвестира в сигурност” и според него това значи част от портфолиото в криптовалутата Биткойн.

По време на интервю в CNBC за предаването Squawk Box, Jones каза, че “Биткойн е математика и математиката е била наоколо от стотици години”. 

Купи и продай криптовалути

 

🌋Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – топ новина: защо El Salvador прие Биткойн закон, последиците за долара?

 

„Харесва ми идеята да инвестирам в нещо, което е надеждно, последователно, честно и сто процента сигурно. Биткойн ме привлече, защото това е начин за мен да инвестирам в сигурност “, каза Jones.

Според 66-годишният милиардер Биткойн е достоен активи, за всяко инвеститорско портфолио, той сподели и своите виждания към личното си портфолио. „Искам да имам 5% в злато, 5% в BTC, 5% в брой и 5% в суровини.“

„Не знам какво искам да направя с останалите 80%. Искам да изчакам и да видя какво ще направи FED в сряда“. В сряда и четвъртък ще се проведе среща на FED, на която организацията може да сподели планове за промяна на текущата монетарна политика – лихвени проценти и таргетирания процент инфлация.

FED често бива подложен на нападки поради текущата монетарна политика, която води, свързана с печатане на нови трилиони долари с предтекст пандемията. 

„Ако те кажат:„ Ние сме на път, нещата са добри “, тогава просто бих се включил в инфлационните сделки. Вероятно ще купя суровини, крипто и злато” – коментира инвеститорът. 

През миналия октомври Jones спомена, че Биткойн му напомня на интернет акциите през 1999, предполагайки, че в следващите 20 години криптовалутата ще бъде валутата на света. През миналата година компанията на Jones – Tudor Investment Corporation – се е обърнала към Coinbase и Bakkt (компания за опазване на криптовалути), за да поръча Биткойн.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група