Ток за цял град бе откраднат от Ферма за биткойни в Кюстендил

биткойн ферма
Купи и продай криптовалути

Ферма за биткойни в Кюстендил е откраднала ток за 2,5 милиона лева

Това е количеството и стойността на тока за целия град за един цял месец.

Ток за повече от 2,5 млн. лева е откраднат от тайна биткойн ферма в Кюстендил. Това стана ясно от брифинг на районният прокурор Ивайло Илиев. 

Купи и продай криптовалути

Прочетете повече: “????????? ??? – Реална инвестиционна високо технологична компания за пасивни доходи, с ?доказан реален софтуер за ? търгуване с криптовалути, ? офиси, които тепърва се разрастват по цял свят, известен собственик, който е публична личност в крипто средите, ?и още много.

„По предварителни данни стойността на отнетата енергия е над 2,5 милиона лева, което грубо казано се равнява на консумацията на електрическа енергия от целия град Кюстендил за един месец в летния период. За момента помещенията са запечатани, тъй като предстоят огледи. Това са големи количества машини”, заяви районният прокурор Ивайло Илиев.

Фермата източвала електричество от мрежата на ЧЕЗ. За случая беше съобщено още в Сряда, но днес бяха разкрити нови подробности. В официалното изявление и в последващо съобщение прокуратурата обяснява, че се води досъдебно производство за кражба на ток. Поводът за него е постъпило съобщение от длъжностно лице за неправомерно осъществено присъединяване към електроразпределителна мрежа.

На 11.08.2020 г., на ул. „Прогона“ в гр. Кюстендил, от трафопост ТП „Затвора“, било констатирано незаконно отнемане на електрическа енергия от владението на собственика „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, разказва държавното обвинение.  В хода на изясняване на случая са били извършени огледи на местопроизшествие – два трафопоста. Претърсени са били сгради на ул. „Оборище“ и ул. „Прогона“ в града, стопанисвани от С.К. от гр. София. Било е установено, че в тях са изградени т.нар „ферми“ за добив на криптовалута. Налице са били майнинг устройства (ригове), компютърни компоненти, система за охлаждане от вентилатори, електрическа инсталация за захранване на майнинг устройствата и свързани с тях различни компоненти.

С оглед установяване периода на ползването на всяко от устройствата, както и изчисляване на точния размер на нанесената щета от извършеното престъпно деяние, предстои назначаване на техническа експертиза. Действията по разследването продължават, пише още държавното обвинение.

Прочетете още: ” Какво е биткойн майнинг и как се копаят криптовалути в нашата кратка статия на тази тема”.