Биткойн Lightning Network е “Само въпрос на време”: Jack Dorsey

Facebook и Instagram потопени, Twitter остана оцелял
Купи и продай криптовалути

CEO-то на Twitter ще опита да интегрира решението проблема в мрежата в социалната медия.

Jack Dorsey е един от крипто ентусиастите с най-голяма тежест в Биткойн обществото. Той сподели, че планира да интегрира Lightning Network в Twitter или децентрализираната социална мрежа BlueSky.

Lightning Network (LN) e решение, изградено на втори слой над Биткойн (първи слой е самият Биткойн блокчейн). При втори слой таксите са по-ниски и не е необходимо всяка една транзакция да минава през блокчейна. Системата е подобна като тази на сетълмент при банките. Транзакциите се извършват и на определен период от време втори слой се сетълва с първи, за да “сподели” за настъпилите промени по балансите.

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Dorsey не сподели дали LN ще се интегрира на Twitter или на BlueSky. Dorsey също е CEO на компанията за разплащане Square, която закупи 8,000 Биткойна ($300M).

През миналата седмица по време на Биткойн конференцията в бъдещата крипто столица Маями, той сподели: „Ако не бях на Square или Twitter, щях да работя върху Биткойн. Ако (той) се нуждаеше от повече помощ от Square или Twitter, щях да ги оставя за Биткойн. “

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група