Биткойн се връща над 50 000$ за по-малко от седмица

Биткойн се връща над 50 000$ за по-малко от седмица
Купи и продай криптовалути

Най-популярната криптовалута, биткойн (BTC), отново се намира над нивото от 50 000 USD, след като напусна тази зона преди по-малко от седмица и спадна под 44 000 USD в Неделя.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Купи и продай криптовалути

По време на писането, BTC се търгува на USD 51,154 и нараства с 4% на ден и с 5% на седмица. От първите 10 монети по пазарна капитализация BTC е по- добър от polkadot (DOT) и litecoin (LTC) . Ethereum (ETH) е нараснал с 2%.

Графика на цената на BTC:

Биткойн се връща над 50 000 USD за по-малко от седмица 102
Източник: coingecko.com

Както се съобщава, Гари Генслер, номиниран за председател на Американската комисия за ценни книжа и борси , заяви вчера, че гарантирането, че крипто пазарите са свободни от измами и манипулация, е предизвикателство за агенцията. Той също така подчерта, че блокчейн е катализатор за промяна и, че BTC и други криптовалути са внесли ново мислене в плащанията и финансовото включване. Генслер обеща, че ще работи с колеги комисари, за да популяризира новата иновация, но и в основата си, за да осигури защита на инвеститорите.

Докато пазарът на биткойн реагира бързо на неговите коментари, Генслер беше до голяма степен положително настроен към биткойн и останалите криптовалути. “Надявам се, че новата администрация ще помогне за насърчаване на иновациите в блокчейн, криптовалути и цифрови активи, вместо да ги задушава”, Джон Ву, президент на блокчейн технологична фирма Ava Labs , каза пред Bloomberg.

Междувременно международният банков гигант Citi със седалище в САЩ заяви по-рано тази седмица, че “безграничният дизайн на биткойн и други функции може да го позиционират да стане валута за международна търговия в бъдеще”

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

“Декларацията на Citi Group за подкрепа за биткойн е част от по-широка тема от институционален интерес, която предвещава повратна точка за широкото възприемане на крипто активите. 2019 и 2020 г. институционалното участие се измества от ранните осиновители и пионерските фирми, изграждащи способности в очакване на пазарните развитие ” , каза в коментар по имейл Сиймъс Доногю, вицепрезидент по продажбите и развитието на бизнеса в METACO , доставчик на критична за сигурността инфраструктура за цифрови активи за финансови институции.

Според него сега, когато крипто е клас от трилиони долари активи, финансовите институции се оказват в трудната позиция на нарастващо търсене от страна на своите клиенти да подкрепят този клас активи, а тези, които не са предвидили това, се борят за решение.

Миналата седмица стратезите на JPMorgan Chace & Co. заявиха, че в портфейл с много активи инвеститорите вероятно могат да добавят до 1% от разпределението си за криптовалути, за да постигнат някакво повишаване на ефективността в общата възвръщаемост на портфейла.

Междувременно Джуриен Тимер, директор на Global Macro в Fidelity Global Asset Allocation, заяви в своя неотдавнашен доклад, че „някои инвеститори може да пожелаят да разгледат биткойн, заедно с други алтернативи, като един от компонентите на облигационната страна на портфейл от акции / облигации 60/40 . “

Също така, както се съобщава, борсата за опции на борда в Чикаго подаде заявление за изброяване на борсово търгуван фонд на BTC от базираната в Ню Йорк фирма за управление на инвестиции VanEck и нейния Bitcoin Trust, а SEC вече е „ в час “ – с крипто света и очакваме с нетърпение нейния отговор.

„Пускането на биткойн ETF в САЩ вероятно ще бъде следващият основен сигнал за напредък в общото приемане на този клас активи. Както видяхме с последните нови листинги на ETF в Канада, за броени дни те поставиха рекорди във входящи активи за нови листинги на фондове – ETF листинг в САЩ ще бъде трансформативен и ще позволи на всеки, който има брокерска сметка, да има достъп до Bitcoin “, добави Donoghue.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница