Биткойн нагоре след като Musk казва, че Tesla ще приема плащания с криптовалутата, когато миньорите използват 50% чиста енергия

Биткойн нагоре след като Musk казва, че Tesla ще приема плащания с криптовалутата, когато миньорите използват 50% чиста енергия
Купи и продай криптовалути

Elon Musk tweet-на относно Биткойн и Tesla и това отново накара цената да претърпи промени, този път в посока нагоре.

CEO-то на Tesla и привърженик на Dogecoin написа в Twitter вчера, че Tesla “ще възобнови разрешаването на транзакции с Биткойн“, когато има потвърждение от крипто миньорите, че добиват криптовалутата-майка с 50% чиста енергия и това ще продължи да е тренд за в бъдеще. 

Това, разбира се, веднага се отрази на застояващата се цена на Биткойн и тя се покачи с цели 11.88% да последното денонощие според CoinMarketCap, като в момента на писане е $39,535.

Купи и продай криптовалути

🌋Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – топ новина: защо El Salvador прие Биткойн закон, последиците за долара?

 

Tweet-ът бе в отговор на статия на CoinTelegraph за Magda Wierzycka, CEO на финтех компанията Sygnia, в която тя обвинява Musk в схема по манипулация на пазара. Според Wierzyck, след като Tesla е закупила Биткойн за $1.5В, компанията “продала голяма порция от експозицията си на върха”.

Musk отговори на tweet-а, казвайки, че критичните думи на Wierzycka са “неточни” и че Tesla “продаде само 10% от собствеността, за да потвърди, че BTC може да бъде ликвидиран лесно, без местения в пазара” – което и той написа и сам през април.

Може би не сме изненадани, това не е първото влияние от tweet на Musk на пазара. През февруари компанията закупи Биткойн за $1.5В, като това повлия положително на цената и тя се повиши. През май обаче последва tweet в обратна посока, когато Musk написа, че Tesla спира да приема плащания в Биткойн, поради екологичния отпечатък, който индустрията има.

Макар и според твърденията на мнозина, че крипто обществото ще придобие имунитет към tweet-овете на Musk, то явно неговият ефект все още е жив.

В същото време нарастват регулациите от страна на Китай. Все повече провинции приемат решения срещу сектора по добив на Биткойн, карайки миньорите да затворят врати.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група