Биткойн падна под 60 000 за първи път от 10 дни насам

Биткойн
Купи и продай криптовалути

Биткойн падна под 60 000 долара, като в момента цената е 59 687 долара. 

Напоследък Биткойн е в историческа фаза, достигайки рекорда от 67 276 долара, след като SEC обяви разрешението на първия Биткойн фючърс ETF. 

Съдейки обаче по последните цифри от пазара, този ефект е приключил, тъй като в момента криптовалутата е близо 9% надолу за последните седем дни.

Купи и продай криптовалути

Преди две седмици, на 14 октомври, се появи новината, че SEC ще позволи на ProShares Bitcoin ETF да започне да се търгува и новината накара Биткойн да нарасне до $59 400 – ръст от 4% по това време – за по-малко от час.

След като одобри Proshares Bitcoin Strategy ETF, SEC одобри втори Биткойн ETF по-късно през месеца, Valkyrie Bitcoin Strategy ETF. Първият обаче достигна търговия от близо 1 млрд долара за първия си ден, 994 млн долара да бъдем конкретни.

Макар че SEC не одобри спот ETF, то това е крачка напред в крипто индустрията. За всички това е показател, че регулаторът се опитва да намери консенсус между крипто славата и своите законови изисквания. Кога обаче може да очакваме одобрението на истински ETF не е ясно, въпреки това той определено ще доведе още по-голям скок в цените.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група