Биткойн портфейлът Еxodus ще токенизира акциите са върху Algorand

Биткойн портфейлът Еxodus ще токенизира акциите са върху Algorand
Купи и продай криптовалути

Компанията се надява скоро токенът ѝ EXIT да започне да се търгува на пазара.

По-рано тази година Биткойн портфейлът Еxodus продаде $75М в акции на компанията. Компанията реши да приема плащания само с Биткойн, Етър и USDC

Скоро след това Exodus сподели, че ще превърне тези акции в токени на блокчейна Algorand, където всеки акционер ще може да използва своя Exodus портфейл. За целта помага компанията Securitize.

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Месечник ? – най-важните новини!

Exodus ще е една от малкото компании, които превръщат реалните си акции в токенизирани такива, които ще могат да се търгуват на крипто exchange-и.

Algorand е блокчейн, използващ proof-of-stake. Той е конкурент на Етър, като предлага по-голяма бързина и поддържа smart contracts (умни договори), които могат да бъдат изграждани върху кода.

„Това вълнуващо партньорство ни позволява да се приближим към откриването на вторична търговия в близко бъдеще“ – каза COO-то на Exodus, Sebastián Milla Goñ. С други думи всеки акционер, притежаващ EXIT ще може да го търгува, използвайки блокчейн.

Токенизирането на акции дава възможност те да се търгуват 24/7, за разлика от фондовите борси, които работят с определено работно време. Токените също дават възможност акциите да бъдат разделяни на по-малки части, а не да се закупува една цяла акция. Друг плюс е моменталното сетълване, а оттам и намаляване на риска от загуби. Фондовите борси имат няколко дни, в които се извършва сетълването на акции, което създава затруднения при висока волатилност в цената на актива, както бе случая при Gamestop.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група