Bitfinex и Tether плащат 18,5 млн. долара на щата Ню Йорк по дело за финансови транзакции

Bitfinex и Tether плащат 18,5 милиона долара на щата Ню Йорк по дело за финансови транзакции
Купи и продай криптовалути

Криптовалутната борса Bitfinex и Tether сключиха споразумение с Нюйоркската държавна прокуратура (NYAG) в случай на финансови транзакции на компанията, свързани със загубата на 850 милиона долара, се казва в изявление на агенцията.

Като част от споразумението Bitfinex и Tether ще платят 18,5 милиона долара на щата Ню Йорк. 

Tether също се съгласи да предостави на NYAG отчитане на обезпечението за щатския долар на USDT. Агенцията е признала плащането на дълга на Bitfinex към Tether.

Купи и продай криптовалути

„Генералният прокурор заключи всъщност, че можем по-добре да отразяваме тези събития“, каза Тетър.

Ръководителят на отдела Лаетиция Джеймс заяви, че и двете компании “безотговорно и незаконно крият огромни финансови загуби”.

„Твърденията на Tether, че цифровият му актив е изцяло обезпечен с щатски долари, бяха лъжа. Тези компании прикриваха реалния риск, пред който са изправени инвеститорите “, каза главният прокурор.

Независимо дали компанията се занимава с традиционни финанси или криптовалута, държавата се ангажира да се противопостави на „корпоративната алчност“, каза Джеймс.

В коментар за The Block адвокатът Стюарт Хогнер, представляващ компаниите, заяви, че сумата на сетълмента трябва да се разглежда като “оценка на нашата готовност да оставим този въпрос зад себе си”.

Джейсън Уайнстийн, юрисконсулт на компаниите, заяви, че разследването е “ограничено само от естеството и времето на разкриване на определена информация”.

„Противно на спекулациите в мрежата, няма доказателства, че Tether е издал необезпечен USDT или манипулация на цените“, заявиха компаниите в съвместно изявление.

Съдебният процес продължава от април 2019 г., когато NYAG обвини Bitfinex, че се опитва да скрие загубата от 850 милиона долара от резервите на Tether. Борсата не се съгласи с претенциите.

Върховният съд на Ню Йорк разпореди Bitfinex да предаде документи относно загубата на достъп до фиатни фондове. Компанията се опита да оспори това решение, но загуби при обжалване.

През септември 2020 г. съдът разпореди Bitfinex и Tether да представят финансови отчети на прокуратурата и удължи забраната за прехвърляне на средства.

NYAG поиска от съда да удължи крайния срок за прехвърляне на документи. През януари 2021 г. техническият директор на Tether Паоло Ардоино заяви, че компаниите са подготвили повече от 2,5 милиона страници в отговор на искания на агенции.

Реклама: Нашето ново инвестиционно предложение за пасивни доходи от крипто инвестиции.

Кратки характеристики, за повече информация относно инвестиционният проект, моля,  кликнете на снимката по – долу:

  • Pre launch период: Началото на Октомври 2020г. 
  • Официално представяне на компанията: Февруари 2021г.
  • Регистър на домейни: до 2024-05-11
  • Платежни системи:  BTC, ETH , LTC
  • Минимална инвестиция:  50 $
  • Минимално изтегляне  50 $ по всяко време
  • Теглене на печалба:  Ръчно – До 72ч
  • Натрупване на печалба:  7 дни / седмица
  • Месечна доходност: 10/12/15% според закупеният пакет

antis capital

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми