Bitwise прави ETF на крипто компании

Bitwise прави ETF на крипто компании
Купи и продай криптовалути

Компанията за управление на активи (asset manager) Bitwise съобщи, че ще създаде нов ETF, който ще даде на инвеститорите възможност да имат експозиция в крипто.

ETF-ът ще е с името Bitwise Crypto Industry Innovators ETF и ще бъде листнат на Нюйоркската стокова борса (NYSE) под съкращението  BITQ. Идеята е, че всеки, който желае да инвестира в крипто, без да закупува реално актива, може да го направи. ETF дава възможност за закупуване на акции, зад които стои реалният актив.

Крипто ETF-ът ще следи Bitwise Crypto Industry Innovations 30 Index, лист от публични компании, които имат голяма експозиция в крипто. Сред компаниите са крипто борсата Coinbase, Microstrategy, Bitfarm (фирма за минуване на Биткойн).

Купи и продай криптовалути

CIO-то на Bitwise, Matt Hougan, сподели: ”Доскоро големите крипто иноватори бяха частни компании, но това се променя бързо. Днес броят на от публични компании, които се възползват от крипто расте, а още (компании) ще идват. BITQ има за цел да идентифицира тези бизнеси и да даде достъп на инвеститорите”.

CEO-то Hunter Horsley, каза, че целта на ETF-ът е да направи инвестирането в крипто достъпно чрез “традиционните платформи за инвестиране”.

Този ETF обаче е различен от Биткойн ETF-ът, за който вече чакат девет компании. SEC удължи разглеждането на част от молбите. Вчера SEC изрази не много добро становище за крипто фючърсите. Бъдещето ще покаже дали крипто ETF може да бъде реалност и в САЩ.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група