Bloomberg: Биткойн се насочи към 50 000 долара

биткойн
Купи и продай криптовалути

Диапазонът на колебанията в цената на Биткойн може да бъде между 10 000-50 000 долара, а капитализацията може да нарасне до 1 трилион долара.

Според анализаторите на Bloomberg безпрецедентният темп на количествено облекчаване и нарастване на съотношението на дълга към БВП, както и намалената скорост на създаване на нови биткойни след халвинга, ще доведат до нови рекорди за Биткойн.

телеграм cryptomaniabg

Купи и продай криптовалути

Експертите смятат, че настоящата консолидация в диапазона от 19 000 до 20 000 долара може да се разтегне през следващите няколко месеца, но по-нататъшният растеж ще продължи. Оптимизмът на анализаторите се основава на фундаменталните промени от 2017 г.

През последните три години отвореният интерес към биткойн фючърсите на CME нарасна до 1 милиард долара, а стойността на средствата в доверителния фонд GBTC на инвестиционната компания Grayscale Investments е скочила от 200 милиона на 10 милиарда долара.

Според анализатори пазарната капитализация на биткойн от 1 трилион долара е само въпрос на време. Анализът им показва, че това може да се случи през 2021-2022.

Сред другите фактори анализаторите посочват намаляване на волатилността на първата криптовалута. Съответната 180-дневна цифра през последните дни е само 1,8 пъти по-висока от тази на златото.

Прочетете още: “Бившият американски конгресмен Рон Пол призова да се легитимира биткойн”

В доклада се споменава и спад в активното предлагане на биткойн. Въз основа на данните от Coin Metrics, експертите отбелязват, че частта на прехвърлените биткойн монети през последната година е намалял до 40% от общата емисия на първата криптовалута. През 2013 и 2017 г., когато цената формираше значителни върхове, тази цифра беше 60%.

В заключение експертите представиха графика, показваща едновременното нарастване на хешрейта (изчислителна мощност) и цената на биткойн на фона на увеличаване на съотношението на баланса на световните централни банки към глобалния БВП.

 

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми