Британската банка Starling забранява на клиентите си депозити в крипто борси

Британската банка Starling забранява на клиентите си депозити в крипто борси
Portrait Debit Cards
Купи и продай криптовалути

Starling съобщи, че временно забранява на клиентите си да правят депозити в крипто борси, поради „високи нива на заподозрени финансови престъпления.“

Британската дигитална банка, която отвори врати през 2014, реши да спре възможността за депозити, поради предположения за криминални дейности.

„Това е временна мярка, която предприехме, за да защитим клиентите, след като наблюдаваме високи нива на предполагаема финансова престъпност с плащания към някои борси за криптовалути“, каза Starling. „Това е проблем не само за Starling, но и за всички банки.“

Купи и продай криптовалути

Starling също коментира, че ще вдигне забраната, когато “пуснем допълнителни проверки специално за плащания към крипто борси”. Кога конкретно ще се случи това, банката не коментира.

Въпреки това, бизнесът потвърди, че само депозитите от Starling акаунтите до крипто борси са спрени. Клиентите може да продължат да теглят парите си от крипто exchange-ите към Starling акаунта си.  

Досега никоя друга банка в Британия, не е взела подобни мерки. 

Barclays не е блокирала нито депозини, нито тегления от крипто борси. Monzo, друга изцяло дигитална банка, също оперира нормално. 

Миналия вторник NatWest предупреди клиентите си срещу крипто трейдъри, които “обещават големи печалби”, но не е дала рестрикции. 

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група