В Канада ще се появи пул за копаене, работещ в пълно съответствие с изискванията на регулаторите

Купи и продай криптовалути

DMG Blockchain Solutions, базирана във Ванкувър, Канада, обяви създаването на общ басейн за добив на Криптовалута, насочен към клиенти от Северна Америка, търсещи корпоративна прозрачност. 

Прочетете още: ” Какво е Биткойн копаене и как се осъществява то”

Купи и продай криптовалути

Новият басейн беше наречен Blockseer. На клиентите му се обещава добро управление и спазване на нормативните изисквания, както и планове да се конкурират с миньорски пулове от Китай.

„Blockseer ще бъде първият пул за копаене в Северна Америка, който не само ще отговори на изискванията на OFAC за BTC адреси, но и ще увеличи прозрачността, чуваемостта и корпоративното управление“, казаха от компанията.

Шелдън Бенет, главен изпълнителен директор на DMG Blockchain Solutions, заяви, че компанията не търси ценова конкуренция, но е готова да предложи стойност в своите услуги.

„Ние сме интересни за онези миньори, които се грижат за справедливо фактуриране и почистване на блокове (без добавяне на незаконни транзакции към блока)“, обясни той.

Според него миньорите са готови да платят премия за това.

„Ние вярваме, че компаниите са готови да плащат стандартни такси, като 2%, за пълна прозрачност. Те са готови да платят допълнително, за да гарантират, че техните сървъри / майнери не си взаимодействат със портфейли на Северна Корея, Иран или други OFAC в черния списък при преместване на монети “, добави Бенет.

DMG Blockchain Solutions е публична компания, регистрирана в раздела VC на фондовата борса в Торонто (TSX). През 2018 г. Чарли Лий, създателят на криптовалутата Litecoin, се присъедини към нея като акционер и съветник.

Итън Вера, съосновател и главен финансов директор на базирания в Сиатъл доставчик на софтуер за добив Луксор, прогнозира големи промени в северноамериканския майнинг пейзаж. Той вярва, че в крайна сметка ще останат само басейните, които отговарят на изискванията на регулаторите.

„Миньорите стават все по-институционализирани и изискват надеждни партньори. Предимството на работата с американски минен пул се крие в сключването на договор с компания, оперираща в същата юрисдикция, с реална помощ при възникване на проблеми “, подчерта той.

Изследователският директор на HASHR8 Джон Лий Куигли смята, че DMG Blockchain Solutions ще бъде предизвикателство за намиране на клиенти поради икономически съображения.

„Местоположението на майнинг пула е ниско в приоритетната йерархия. Фактори като такси, услуги с добавена стойност и индустриални връзки са много по-важни за миньорите [от прозрачното спазване на законите и регулациите] “, каза анализаторът.

В началото на Ноември най-голямото намаляване на сложността в биткойн мрежата от 2011 г. насам постави началото на развитието на индустрията в Северна Америка. Това беше причинено от неотдавнашния спад в изислителната скорост (Hash Rate) в Блокчейн  с 27% в края на сезона на мусоните и свързаната с тях миграция на миньори.

„С падането на трудността и възхода в цената на Биткойн, неговите миньори навлизат в изключително изгоден период на добив на първата криптовалута“, се казва в скорошен доклад на HASHR8.

Според BitInfoCharts маржът на печалбата се е върнал до нивата, наблюдавани преди третия Биткойн халвинг.

Източник: BitInfoCharts .

Припомнете си, че общият доход на миньорите на първата криптовалута през октомври възлиза на 352,7 милиона долара, което е с 8% повече от месец септември.

 

Присъедини се тук:👇

📖Обучителна система:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/training/

📢Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

📲Telegram чат:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

⚡Уебсайт:
www.cryptomaniabg.com

📈Инвестиционни компании:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

❗❕Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech❗❕