Какво представлява Cardano

KAKVO E CARDANO ADA
Купи и продай криптовалути

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА CARDANO?

Кардано (ADA), може да се използва за изпращане и получаване на цифрови средства. Тази цифрова парична наличност представлява бъдещето на парите, което прави възможни бързите и директни трансфери гарантирани и подсигурени чрез използването на криптография.

Кардано е нещо повече от криптовалута. ADA е технологична платформа, която ще може да управлява финансовите приложения, използвани всеки ден от отделни лица, организации и правителства по целия свят. Платформата се изгражда на слоеве. Това дава на системата гъвкавост, за да бъде по-лесно поддържана и позволява подобрения. Ще бъде изграден отделен изчислителен слой за работа с интелигентни договори, цифровите правни споразумения, които ще залегнат бъдещата търговия и бизнеса. Кардано ще изпълнява и децентрализирани приложения ,или услуги, които не се контролират. Вместо това те работят в блок-верига.

Купи и продай криптовалути

Това е първият блок-проект, който ще бъде проектиран и построен от глобален екип от водещи академици и инженери. От съществено значение е технологията да е сигурна, гъвкава и мащабируема за използване от милиони потребители. Следователно, значителни мисли и грижи от страна на някои от водещите експерти в тяхната област са посветени в проекта. Научната строгост, приложена към критични за мисията системи, като аерокосмическото и банковото дело, бе въведена в областта на криптовалутите с висока степен на сигурност. Смятаме, че това се прави за първи път !

НОВОВЪВЕДЕНИЯ

Основно нововъведение на Cardano е, че ще балансира потребностите на потребителите с тези на регулаторите и при това ще комбинира неприкосновеността на личния живот с регулирането.

Приет е нов стил на регулирано изчисляване ,което ще доведе до по-голямо финансово приобщаване. Това осигурява отворен достъп за всички до справедливи финансови услуги !

Той е криптовалута, разработена  от IOHK съвместно с университета в Единбург, Атинския университет и университета в Кънектикът. ADA се основава на изпълнението на  “Ouroboros: A Provably Secure Proof of Stake Blockchain Protocol”от Aggelos Kiayias, Александър Ръсел, Бернардо Дейвид и Роман Олиников.

Можете да гледате на Cardano SL  като “ремонтирана” версия на Биткойн със свободата да оправи недостатъците му.

КАКВО ПРАВИ CARDANO SL специален ?

Докато има прилики между Bitcoin и Cardano SL, има и много разлики между тези две крипто валути. Най-съществената разлика е, че Bitcoin работи на PoW proof of work алгоритъм, докато Cardano използва PoS Proof of Stake, за да постигне консенсус. Това насърчава честността и дългосрочното участие.

СКОРОСТ

За разлика от конвенционалните (известни като fiat) централно банкирани валути, като американския долар, цифровите валути не изискват банкова система за да движат стойността си. С премахването на това ограничение работата с цифровите валути е много по-бърза от работата с банкирането, особено в глобален мащаб. Прехвърлянето на 10 долара от Осака в Денвър вече не отнема дни. Всички транзакции се извършват бързо, независимо от разстоянието.

ОТВЪД ПЛАНА ЗА СЕТЪЛМЕНТ

Cardano SL се нарича “Layer” по някаква причина. Това е първият компонент на платформата Cardano. В крайна сметка той ще бъде разширен с контролен слой, служещ като надеждна изчислителна рамка. Това ще се направи за  да се оцени специален вид доказателствo и да се гарантира правилното изчисление. При игрите и хазарта такива системи се използват за проверка на честността на генерирането на произволни числа и резултатите от играта.

Когато работи със странични вериги, тя ще направи възможно изпълнението на такива задачи като доказано справедливо разпределение на печалбите в игрите. Но прилагането на контролния слой е далеч отвъд игрите и хазарта. Управлението на идентичността, кредитната система и други ще бъдат част от платформата Cardano. Също така се стремят да развият Daedalus, приложението на Cardano SL , универсален портфейл , включващ автоматизирана търговия с крипто валутата и сделки обмен до фиатни пари.

А на вас допада ли ви и бихте ли инвестирали дългосрочно в Cardano (ADA)? Ние лично имаме инвестирани активи в тази криптовалута!