Централната банка на Китай затваря софтуерна компания заради предполагаема търговия с криптовалути

Централната банка на Китай затваря софтуерна компания заради предполагаема търговия с криптовалути
Купи и продай криптовалути

Властите в Китай принуждават компания за софтуер да спре дейност, поради подозрения, че оперира с криптовалути.

Офисът на Централната банка в Beijing, издаде документ за затваряне на компанията Beijing Qudao Cultural Development Co Ltd, местен бизнес за софтуер. Причината е твърдение, че фирмата участва в търгуване на криптовалути.

В изявление във вторник, офисът на Централната банка сподели, че компания „е заподозряна в предоставянето на софтуерни услуги за транзакции с виртуална валута.“ Beijing Qudao е била принудена да спре своята дейност. Сайтът на компанията също е спрян.

Купи и продай криптовалути

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: 56% от енергията за добив на BTC е възобновяема – твърди Bitcoin Mining Council-а

Все още няма информация дали компанията е оперирала с криптовалути като Биткойн или Етериум. Въпреки това се твърди, че фирмата оперира най-вече със собствената си дигитална валута “Mao Li Coin” – Cat Coin.

Действието послужи за потвърждение и напомняне, че на всички бизнеси, опериращи в Китай, е забранено да отдават помещения, извършват маркетинг и осъществяват дейност с крипто бизнеси.

През последните месеци Китай налага все по-строги ограничения на крипто сектора. 5 провинции са забранили добива на криптовалути, сред които са едни от най-големите средища на крипто миньори. Това разбира се отрази негативно на hash rate-a. Въпреки това голяма част от миньорите преместват своите съоръжения.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група