Централната банка на Виетнам ще използва крипто?

Централната банка на Виетнам ще използва крипто?
Купи и продай криптовалути

Министър-председателят на Виетнам – Phạm Minh Chính – попита Централната банка за имплементация на криптовалути.

Според Vietnam News Централната банка на Виетнам ще трябва да разработи проект по имплементация на криптовалути в периода 2021-2023.

Планът е част от идеята на министърът Phạm Minh Chính да дигитализира дейностите в държавата. Освен използването на Блокчейн технологии, сред идеите е и използването на Изкуствен интелект (AI), big data и виртуална реалност.

Купи и продай криптовалути

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: 56% от енергията за добив на BTC е възобновяема – твърди Bitcoin Mining Council-а

Според Института по иновации при университета Huỳnh Phước Nghĩa с нарастването на безналичните плащания и признаването на дигиталните активи от Централната банка, Виетнам ще претърпи още по-голям дигитален възход.

Такъв ход би извел страната и на световната сцена и тя ще стане конкурентна на всички останали развити и развиващи се държави. Голяма част от световните лидери започват да развиват планове за създаването на собствена дигитална валута, както сподели и преподавателят Le Dat Chi.

Осъществяването на идеята ще развие крипто индустрията във Виетнам и разшири използването на дигиталните активи. Въпреки това преди време Централната банка помоли всички кредитни институции да не оперират с криптовалути. Досега Банката не е и издала лиценз на нито една оперираща крипто компания. State Securities Commission (SSC) през 2018 сподели, че криптовалутите се използват за пране на пари.

Въпреки тези предходни негативни възгледи, изглежда Министър-председателят има други планове.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група