CEO-то на PayPal: Търсенето на криптовалута много по-високо от очакваното

CEO-то на PayPal: Търсенето на криптовалута много по-високо от очакваното
Купи и продай криптовалути

Само няколко месеца след като гигантът PayPal за плащания пусна функции за покупко-продажба на биткойн и други криптовалути, потребителското търсене на дигитални активи в платформата вече надмина очакванията на компанията „многократно“, разкри CEO-то Dan Schulman.

Той каза, че „търсенето на крипто е многократно спрямо това, което първоначално очаквахме“, добавяйки, че „има много вълнение“ около сферата. 

CEO-то обясни, че криптовалутите са само част от общата тенденция на дигитализация на ежедневните плащания, ускорена от избухването на Covid-19. След десет години, твърди той, ще настъпи “огромен” спад в използването на пари в брой и кредитните карти. Вместо това повечето финансови транзакции ще се извършват чрез смартфони и апликации за телефони.

Купи и продай криптовалути

„Когато всички тези неща започнат да се случват, тогава централните банки трябва да преосмислят и паричната политика, защото не можете просто да пускат повече хартиени пари в системата, хората не използват хартиени пари“, обясни той, отбелязвайки, че водят до „появата на дигитални валути“.

пасивни доходи от криптовалути

Той посочи, че днешните финансови системи бързо остаряват поради бавната си скорост на транзакциите и високите такси. В тази светлина компаниите трябва да помислят за модернизиране на съществуващата си финансова инфраструктура, за да „правят нещата по-ефективно, с по-малко разходи, по-приобщаващо и да добавят повече полезност в системата“.

„През следващите 5 до 10 години ще видим повече промени във финансовата система, отколкото през последните 10 до 20 години“, каза Schulman и добави, че съществуващата финансова инфраструктура „се нуждае от модернизация, тъй като днес тя е неефективна.”

пасивни доходи от криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група