Chainlink Founder: DeFi може да стигне до $1Т следващата година

Chainlink Founder: DeFi може да стигне до $1Т следващата година
Купи и продай криптовалути

Sergey Nazarov, създателя на Chainlink, мисли, че DeFi протоколите ще имат обща стойност от $1Т до следващата година. За сравнение днес Биткойн има пазарна капитализация малко над $1Т.

По време на Ethereal Summit, Nazarov сподели, че „стойността, заключена в DeFi, ще има още една нула през следващата година. Така че, ако сега е на $70M, той достига до $700M. Може би достига до $1T. И пренебрегването му (на DeFi) ще стане невъзможно.”

🚨Прочети CRYPTO Седмичник – най-важните новини!🚨

През последните месеци DeFi се развива с голяма скорост. Под “заключени” пари в протокола се има предвид сумата, която потребителите поверяват на системата. Преди година тя беше $1В, а днес е $80В. 

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Според мнозина DeFi са новото бъдеще, тъй като имат за цел да решат проблеми от традиционната финансова система по децентрализиран начин. Например депозиране на криптовалути и получаване на лихва, взимане на заем, децентрализирана борса и други. 

Някой от най-популярните DeFi проекти са AAVE, MakerDAO и Uniswap. През миналата седмица Uniswap въведе v3, която ще помогне най-големия децентрализиран крипто exchange да скалира. 

Nazarov казва, че ръста на DeFi не е изненада за него.

Днес токена на Chainlink – $LINK – е 11-тата най-ценна криптовалута.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група