Coinbase добавя крипто за $500 млн в баланса си

Coinbase 1.8 млн вписвания за новата си NFT платформа
Купи и продай криптовалути

CEO-то на Coinbase Brian Armstrong обяви чрез Twitter, че крипто борса е получила одобрение от борда, за да добави $500 млн в крипто към баланса си. Компанията също ще влага 10% от всички бъдещи печалби в криптовалути.

През февруари, докато се готвеше да стане публична, Coinbase публикува заявка S-1, показваща, че се държи $365 млн в крипто. От това $230 млн в Биткойни, $53 млн в Етериум, $49 млн в стейбълкойни и $34 млн в други крипто активи.

Coinbase се класира на четвърто място сред всички компании, притежаващи Биткойн, две от трите фирми пред него са MicroStrategy и Tesla. Двете компании закупиха крипто едва последните 12 месеца, а борсата работи с криптовалути още от 2012. Според мнозина Coinbase е трябвало да натрупа повече Биткойн в баланса си.

Купи и продай криптовалути

Но рекордната печалба за тримесечията – $800 млн през първото тримесечие, а след това $1,6 млрд през второто тримесечие, убеди борда на Coinbase, че има възможност да диверсифицира своите притежания.

Борсата, която прави по-голямата част от парите си от такси за транзакции, се възползва от високи обеми на търговия през последното тримесечие, въпреки срива в цените на криптовалутите.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група