Coinbase е листнала мнозина токени, които могат да са ценни книжа, казва Gary Gensler от SEC

Coinbase спира да работи над своя продукт Lend
Купи и продай криптовалути

Продължават схватките между Coinbase и SEC. Председателят на регулаторния орган предположи, че крипто борсата може би нарушава американските закони, като не е регистрирана да предоставя на клиентите си ценни книжа.

По време на изслушване, свикано от Senate Banking Committee, Gensler отбеляза, че Coinbase няма лиценз да работи като фондова борса, „въпреки че имат десетки токени, които може да се възприемат като ценни книжа“.

Забележката на Gensler беше в отговор не на директен въпрос относно ценните книжа, а в ответна реакция на запитване от сенатор Elizabeth Warren дали клиентите могат да бъдат ощетени, когато борсите като Coinbase са потопени при висок обем на търговия.

Купи и продай криптовалути

Прочети Крипто Седмичник!

Коментарите на председателя на SEC идват само седмица, след като регулаторът показа намерение да съди Coinbase. Причината е продуктът Lend, който ще дава възможност на клиентите на борсата да депозират USDC и получават лихва от 4%. Макар и продуктът да е все още в процес на развитие, SEC реши да тръгне по петите на компанията. Това силно разочарова CEO-то на борсата, Brian Armstrong, който се старае да води прозрачност с всички държавни политици.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група