Coinbase и Binance под вода, децентрализираните борси – не

Santander спира плащания към Binance за UK клиентите си
Купи и продай криптовалути

Няколко от най-големите крипто борси имаха проблем в сряда. Краха на пазара накара Биткойн и Етър да паднат с 30% и 40% респективно, само за 24 часа.

Coinbase събощи затруднения, а глобалната борса Binance бе принудена да спре тегленето на Етер базирани токени за определено време. Gemini също претърпя лаг в операциите, а Kraken написа, че има “проблеми с връзката”.

На фона на това децентрализираните борси успяха да устоят на натиска, но за сметка на бомбастични такси за транзакции.

Купи и продай криптовалути

Централизираните борси (Coinbase) разрешават на клиентите си да купуват и продават крипто. При тях обаче операцията не се извършва на блокчейна, а се прехвърлят криптовалути от партидата на компанията, към партидата на клиента или обратно. 

Децентрализираните борси (Uniswap) от друга страна реализират всяка транзакция на блокчейна. Въпреки затрудненията на централизираните борси, Ashleigh Schap, Growth Lead at leading Ethereum DEX Uniswap, каза, че борсата е работила “безупречно”.

Въпреки това обаче, децентрализираните борси имаха огромни такси, които да приоритизират транзакцията и тя да бъде добавена в следващият блок. Напливът на транзакции е вдигнал таксите до $800 за транзакция. От друга страна таксата в Coinbase е около $2.5.

През януари компанията сподели планове да увеличи бройката на сървърите си, но ако такива напливи в пазара са много рядко, то за компанията би било излишно харчене на средства.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група