Coinbase на път да стане публична. Съобщава печалба от $322M за 2020 пред SEC.

coinbase ipo
Купи и продай криптовалути

Coinbase е една от водещите крипто борси в света, предлагаща улеснен достъп за всички свои клиенти.

Платформата забеляза голям наплив на клиенти през последните месеци, благодарение на Bull пазара в крипто. Общите приходи на компанията за 2020 са $1.2В, като чистата печалба е $322М, карайки крипто гиганта да се подготви към голямата стъпка – кандидатстване пред SEC за публична компания. 

 

Купи и продай криптовалути

Вчера тя представи на SEC попълнена S-1 форма, в която за първи път показа публично резултати от дейността си. S-1 е бланка, която всички фирми попълват пред SEC, при желание да се листнат на публични борси. Така органът извършва регулация, че само стабилни финансови акции се търгуват на пазара.

 

Coinbase стартира своята дейност в зората на развитието на криптовалутите през далечната 2012. Първоначално тя предоставя улеснен начин за покупка и продажба на Биткойн, като в последствие добави и широка гама от други крипто. Главната цел е предоставяне на улеснен и достъпен достъп до крипто индустрията на всеки, желаещ да се включи в нея. 

 

 

Компанията за първи път заяви своето желание да се пусне публична през декември миналата година, което предизвика еуфория. Оценката на компанията от $100В, може би е причината цената на токена на друга борса – Binance – да се вдигне неузнаваемо и стане топ 3 най-ценен койн.

 

За 2020 печалбата на Coinbase e $322М, сравнено с загубата от $30М през 2019, това е близо 140% up. Скокът не е прекалено изненадващ след като имаме предвид, че цената на парче Биткойн скочи от $10 000 до $30 000, а сега се търгува около $50 000. Интересът към сферата плюс таксите за транзакция определено имат добро влияние за всички крипто борси.

 

Компанията е една от най-очакваните IPO-та за 2021. Листването ще става директно – акциите ще се предлагат директно на пазара, без банките от Wall Street да определят цената. До скоро компаниите, избрали този начин на листване, можеха да продават само акциите, които имат до момента на пускането им публични. През декември SEC промени тази разпоредба, като позволи издаването и на допълнителни акции, чрез които фирмите могат да наберат по-голям капитал.

Автор: Милица Димитрова

 

 

Реклама: Нашето ново инвестиционно предложение за пасивни доходи от крипто инвестиции.

Кратки характеристики, за повече информация относно инвестиционният проект, моля,  кликнете на снимката по – долу:

  • Pre launch период: Началото на Октомври 2020г. 
  • Официално представяне на компанията: Февруари 2021г.
  • Регистър на домейни: до 2024-05-11
  • Платежни системи:  BTC, ETH , LTC
  • Минимална инвестиция:  50 $
  • Минимално изтегляне  50 $ по всяко време
  • Теглене на печалба:  Ръчно – До 72ч
  • Натрупване на печалба:  7 дни / седмица
  • Месечна доходност: 10/12/15% според закупеният пакет

antis capital

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми