Coinbase кандидатства за IPO

Coinbase кандидатства за IPO
Купи и продай криптовалути

Най-голямата американска борса за криптовалути Coinbase е подала до Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) заявление за първоначално публично предлагане на акции във формата S-1, следва от публикация в блога на компанията.

“Очаква се формуляр S-1 да влезе, след като SEC приключи процеса на разглеждане, в съответствие с пазарните и други условия,” – се казва в известието.

S-1 изисква от компаниите да разкриват основна информация за активите и дейността на дружеството; управленска информация и финансови отчети, заверени от независими счетоводители. Документите за регистрация обикновено включват и информация за общия брой предлагани акции и цената на акция.

Експерти от Messari са изчислили потенциалната капитализация на Coinbase, след като тя е получила публичен статут на 28 милиарда долара.

Купи и продай криптовалути

 

Слуховете за подготовката на Coinbase за IPO се появиха в медиите още през октомври 2018 г. По това време оперативният директор и президент на сайта Асиф Хирджи ги индиректно потвърди, като даде да се разбере, че това не е въпрос на близко бъдеще. Тогава обменът се оценява на 8 милиарда долара .

През юли тази година спекулациите по тази тема бяха подновени. Reuters, цитирайки свои собствени източници, заяви, че IPO на Coinbase може да се осъществи още тази година чрез директен листинг.

През септември съоснователят на фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz Marc Andreessen се присъедини към борда на директорите на борсата за криптовалута Coinbase като наблюдател.

През ноември шефът на институционалните продажби на Coinbase Брет Тейполе обяви , че обемът на активите, държани под стража в службата за попечителство на компанията, се е увеличил от 6 милиарда на 20 милиарда от април тази година.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми