Coinbase мисли да събере $1.25В чрез облигации само месец след като стана публична

Coinbase мисли да събере $1.25В чрез облигации само месец след като стана публична
Купи и продай криптовалути

Идеята идва само месец след като Coinbase стана публична чрез директно листване, при което не се създават нови акции.

В понеделник Coinbase съобщи планове да събере финансиране от $1.25В, чрез т.н. конвертируеми облигации. Те дават възможност на инвеститора да печели лихва за предоставения заем или да ги обърне в акции на компанията.

Ходът остави всички малко изненадани, понеже паричният поток (разликата между приходи и разходи) на компанията е положителен, а и преди малко повече от месец Coinbase стана публична. Крипто борсата обаче стана публична чрез директно листване, което не е свързано с издаването на нови акции и продажбата им. Така компанията не успява да има допълнително финансиране и затова сега ще вземе заем. 

Купи и продай криптовалути

🚨Прочети CRYPTO Седмичник – най-важните новини!🚨

„Това набиране на капитал представлява възможност за укрепване на и без това силния баланс на Coinbase с евтин капитал, който запазва оперативната свобода и свежда до минимум разреждането на акционерите на Coinbase“ – каза компанията.

Засега е неясно дали Coinbase ще използва събрания капитал, за да добави крипто в баланса си. Информация е, че компанията ще използва заемът за “общи корпоративни цели, които могат да включват оборотен капитал и капиталови разходи”.

През тази година MicroStrategy също използва заем чрез конвертируеми облигации с цел да финансира покупка на Биткойн. Вчера Square обяви и свои планове за заем с облигации.

Ако Coinbase решат да предприемат действия за събирането на заема, то това ще бъде направено чрез частна продажба на институции. Всички те ще имат възможност да конвертирам облигациите в акции клас А. 

Акциите на компанията се търгуват на ниски стойности, след коментарите на Elon Musk през уикенда. Вчера акцията затвори на $248, което е 45% надолу от най-високата цена на търгуване – $429.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група