Coinbase примамва “стотици” индийски инженери с $1000 крипто бонус

Coinbase 1.8 млн вписвания за новата си NFT платформа
Купи и продай криптовалути

Крипто борсата Coinbase планира да наеме мнозина IT специалисти в Индия, като раздава еднократен бонус от $1000 в криптовалути.

Наскоро компанията отвори свой tech hub в Индия и изглежда, че е в активно търсене на кадри, които да подпомагат бързото развитие на Coinbase, които станаха публична през април. За да стимулира интереса, крипто борсата реши да раздаде еднократен бонус в криптовалути на стойност от $1000.

 

Купи и продай криптовалути

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: 56% от енергията за добив на BTC е възобновяема – твърди Bitcoin Mining Council-а

 

„Имаме амбициозни планове за този център в близко бъдеще – искаме да наемем стотици инженери от световна класа“ – сподели Pankaj Gupta, VP на тийма на инженерите в Индия в пост в блога в петък.

Според Gupta, Индия “забелязва бум на крипто таланти” и предвидения щедър финансов стимул ще помогне на новодошлите да усвоят по-добре крипто и „да използват тези знания, за да ни помогнат да изградим следващото поколение продукти“.

VP-то сподели, че иска да изгради местен екип, който да може да отговаря за всяка една област, в която Coinbase работи. Това включва изграждане на инфраструктура, cloud услуги, разплащания, Блокчейн, машинно разработване и други.

В допълнение Coinbase обмисля разширяването си в Индия, чрез таргетиране на стартъпи, който може да купи. Този процес на придобиване е свързан главно с вече изградените връзки на по-малката компания и персоналът, който тя притежава.

Плановете на крипто борсата са в процес на развитие, въпреки несигурността на крипто индустрията в Индия от регулаторна страна.

През 2018 Централната банка на Индия забрани на всички финансови компании да оперират с крипто бизнеси. Забраната бе вдигната в началото на тази година. Въпреки това Банката все още няма ясна представа как да регулира сектора, което повишава несигурността. 

Макар тези смесени сигнали от управляващите, индийците изглежда продължават да инвестират в криптовалути и сферата бележи разцвет. Последно проучване на анализаторската компания Chainalysis показа, че общо инвестициите за последната година са скочили от $200М до $40В.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група