Coinbase с намерения да издаде senior облигации за $1.5 млрд

Coinbase 1.8 млн вписвания за новата си NFT платформа
Купи и продай криптовалути

Крипто борсата Coinbase обяви намерението си да продаде senior облигации за $1,5 млрд. на частно предлагане. Senior облигациите са вид ценна книга за дълг, подобна на облигация, но се изплащат първи в случай на фалит на компанията.

„Нарастването на капитала представлява възможност за укрепване на нашия вече силен баланс с нискоразходен капитал“, се казва в подготвено изявление на Coinbase.

Coinbase възнамерява да използва нетните приходи от предлагането за общи корпоративни цели, които могат да включват продължителни инвестиции в разработване на продукти, както и потенциални инвестиции в или придобивания на други компании, продукти или технологии, които Coinbase може да идентифицира в бъдеще,“ добави борсата.

Купи и продай криптовалути

Самите банкноти ще бъдат достъпни само за „лица, за които се смята, че са квалифицирани институционални купувачи“, съгласно Закона за ценните книжа на САЩ от 1933 г.

Това не е първият път, когато борсата се опитва да събере средства. По-рано тази година Coinbase обяви намерението си да събере $1,25 млрд чрез продажба на конвертируеми банкноти – вид облигация, която позволява на купувача да печели лихви или да конвертира дялове в акции. Този ход, обявен през май, беше изненадващ, като се има предвид фактът, че компанията е с положителен паричен поток и стана публична през април.

Съобщението за емитирането на облигациите идва в момент, когато Coinbase има проблеми с регулатора на ценните книжа в САЩ – SEC. През миналата седмица SEC заплаши крипто борсата, че ще предприеме съдебен процес, ако Coinbase продължава да развива продукта Lend. Lend все още не е пуснат в употреба, но ще дава възможност за получаване на лихва от 4% при депозиране на USDC.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група