Coinbase: USDC не е обезпечен на 100% с кеш

USDC да бъде изцяло обезпечен от кеш и държавни ценни книжа
Купи и продай криптовалути

Крипта барсата Coinbase, която си партнира с Circle за издаването на стейбълкойна USDC, съобщи, че валутата не е изцяло обезпечена с долари.

Стейбълкойните са дигитални валути, обвързани с цената на друг актив, обикновено друга валута. Те са изключително важни за функционирането на крипто търговията, тъй като дават възможност за гъвкавост при паричните преводи. 

USDC притежава обща пазарна капитализация от близо $28 млрд, според CoinMarketCap. Досега в сайта на Coinbase пишеше, че всеки USDC е подкрепен с $1, който стои в банков акаунт. Последният отчет на Circle, която се готви да стане публична, обаче показва друг резултата. Според доклада само 60% от всички резерви представляват кеш, а останала част е разделена между държавни облигации на САЩ, сертификати за депозити и корпоративни облигации. 

Купи и продай криптовалути

Това означава, че покритието 1 USDC:1 USD е нарушено, понеже част от USDC е покрита с други финансови инструменти, вместо кеш.

Новата информация в сайта на Coinbase е, че всеки USDC е обезпечен с равностойност на $1 чрез финансови активи, в които се включва и кеша. 

USDC, Тетър и Binance стейбълкойнът са сред най-големите стабилни криптовалути. Проблемите в докладите на Тетър повдигнаха много въпроси за компаниите, издаващи такива криптовалути. Наскоро бе свикана среща между FED, SEC и Treasury, на която се реши издаването на регулации на индустрията. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група