Крипто борсата Kraken търси път към лиценз в Европа

Крипто борсата Kraken търси път към лиценз в Европа
Купи и продай криптовалути

Kraken, втората по големина крипто борса в САЩ по обем на търговия, води преговори с регулаторните органи в няколко държави в Европа, като се стреми да получи лиценз за навлизане на европейския пазар до края на 2021 г.

Говорител на Kraken сподели,че борсата официално присъства в Европа, но в момента предлага достъп на своите европейски клиенти чрез дружество, който е регистрирано при британския орган Financial Conduct Authority (FCA).

Досега Kraken спазваше приложимите изисквания на Петата директива на ЕС за борба с изпирането на пари (5AMLD). Напускането на Великобритания от Европейския съюз обаче означава, че крипто борсата трябва да започне да търси нови възможности за повторно влизане на континента, ако желае да продължи дейността си.

Купи и продай криптовалути

„Като борса, отговаряща на разпоредбите, която работи в близо 190 юрисдикции по света, Kraken поддържа проактивни и конструктивни диалози с регулаторите в бързо развиващия се европейски крипто регулаторен пейзаж“, заяви говорител на компанията, добавяйки, че тя възнамерява „да остане съвместима както сега, така и в бъдеще” с регулаторите.

„Работим по лиценз в държава от ЕС“, заяви CEO-то на Kraken Jesse Powell в интервю за германското бизнес издание Handelsblatt. Според Powell борсата иска да влезе в Европа до края на годината, като Малта, Люксембург и Ирландия са сред възможните държави, които да дадат такъв лиценз.

По-рано тази година Kraken сподели, че води преговори за набиране на капитал. Във връзка с това мнозина счетоха, че компанията възнамерява да стане публична компания. CEO-то сподели, че наистина има такива планове, на спада в акциите на съперника Coinbase може да променят първоначалния план на Kraken.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група