Търговия с криптовалути – пълното ръководство в няколко прости стъпки

търговия с криптовалути
Купи и продай криптовалути

Как да започнем търговия с криптовалути ? Регистрираме в крипто борса ? Закупуване на криптовалути ?

Пълното ръководство за начинаещи.

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ НАШИТЕ ПЛАТЕНИ УСЛУГИ ЗА СИГНАЛИ И ОБУЧЕНИЕ ЗА ТЪРГУВАНЕ С КРИПТОВАЛУТИ ТУК.

Отговорите на всички тези въпроси ще получите с подробни обяснения в тази статия. Линковете, които ще споделим с вас са реферални. Тоест ще станете част от екипа ни и ще ни подкрепите. Нека започваме ! 

Регистрация в Coinbase и какво всъщност е той ?

Coinbase е глобална компания за закупуване на криптовалути и търговия с тях. Coinbase служи и като портфейл , където могат да се съхраняват криптовалутите, което не ви съветваме да правите. Ние го използваме само и единствено за да ги закупим, след което директно ги изпращаме към отделен портфейл, в който да ги съхраняваме докато поскъпнат, или към борса за да търгуваме с тях. Не е изключен и варианта да ги държите в борсата и да чакате да поскъпнат, но съхранението там е малко по-рисковано от софтуерните портфейли.

Купи и продай криптовалути

Нека преминем директно към регистрацията.

Кликнете на бутона Sign UP.

Попълнете вашите имена, имейл адрес и парола. Кликнете върху бялото квадратче до “Не съм робот” и докажете ,че не сте.

Сложете отметката ,че сте над 18 годишна възраст и натиснете върху CREATE ACCOUNT.

ВАЖНО В Coinbase криптовалутите се купуват чрез дебитна карта. Имената ,които въведете трябва да са същите като имената на картата, с която ще пазарите! 

Ще видите това съобщение, което означава, че са ви изпратили имейл за активация на акаунта. Влезте в имейла си кликнете на изпратеният от coinbase линк.

Честито! Вече акаунта ви е готов. Преди да закупите първите си криптовалути ще трябва да индефицирате самоличността си. Това е и проблемът с тази платформа. Говори се ,че е контролирана от Американското правителство, но това нас не ни касае тъй като купуваме криптовалутите и не ги използваме за незаконни цели, а за търговия или “HOLD” с цел поскъпване.

Ние верифицирахме акаунта си със снимка на  шофьорска книжка от двете и страни. Ако не се получи от първият път пробвайте няколко пъти докато успеете.

Вече сте готови да закупите първите си криптовалути. Нека добавим дебитна карта към акаунта ви.

ВАЖНО – По последна информация някои от банките в България не одобряват транзакциите, имащи нещо общо с криптовалутни инвестиции. Към момента нямаме никакви проблеми с Уникредит Булбанк. Откривате ли си сметка където и да било не споменавайте ,че ще я използвате с цел покупко продажба на криптовалути!

Нека добавим дебитната ви карта.

След като вече сте си в акаунта кликнете на BUY/SELL Менюто.

Под показаните криптовалути кликнете на бутона Add new account .

Изберете Credit/Debit Card

Въведете данните на дебитната си карта като не забравяйте ,че имената ,които написахте в регистрацията си трябва да са същите като на картата, която ще добавите. В противен случай тя няма да бъде приета от платформата.

След като добавите и картата си вече сте почти на финала. Връщате се в същото меню buy/sell и избирате криптовалутата, която искате да закупите. В двете поленца ,отдолу въвеждате сумата в евро, за която искате да направите покупка и автоматично ви се преизчислява количеството на криптовалутата, което ще получите като се вадят и таксите.

ВАЖНО – Ако сте се включили към нашият екип чрез някой от линковете поставени тук, при пукупка над 100$ ще получите бонус от 10$ във вашият акаунт. Например искате да закупите етереум за 100 евро ( така сме си нагласили акаунта ) .

Натискате върху големият син бутон.

В нашият случай тук се отваря прозорец ot BULBANK , в който трябва да въведем специален код даден ни от банката за осъществяване на интернет покупки. Ако не знаете своя се обърнете към своята банка за да го получите. При нас също има опция да получим кода и от всеки банкомат! При банка ДСК получавате кода си в смс всеки път когато правите покупка в някой сайт.

ЧЕСТИТО ! Ако всичко е минало по план би трябвало вече да сте получили своята първа криптовалута. Кликнете на Account в менюто на Coinbase и вижте баланса си.

Ако има някакви проблеми и не успеете да се правите сами ни потърсете. С удоволствие ще ви помогнем !

Нека преминем към следващата стъпка.

Регистрация и прехвърляне на средства от Coinbase в най-добрата борса за търговия с криптовалути Binance.

 

Регистрация

В горният десен ъгъл на борсата Binance ще намерите бутона за регистрация. Кликнете го. Ще ви се отворят следните полета.

Отново попълнете нужните данни, съгласете се с условията и натиснете register. Активирайте акаунта си по същия начин и ГОТОВО. Регистрирахте се и тук!

Нека сега изпратим малко криптовалути и заредим сметката си в Binance.

Влезте в акаунта си и кликнете на менюто FUNDS, след което на Deposits .

Изберете криптовалутата, която закупихте в coinbase и искате да депозирате в борсата Binance от менюто Select Deposits Coin.

Тук ще видите адресът, на който трябва да изпратите криптовалутата си от coinbase в binance. В случая адреса за изпращане на Етереум е 0x01148…

ВАЖНО – Депозирането на всяка криптовалута става с различен адрес. Този в случая е нашия! Няма да ви се разсърдим ако изпратите и на нас, но нека не стават грешки. Копирайте този адрес.

Влизате отново в Coinbase акаунта си и кликате на менюто Accounts. Кликате на бутона SEND , намиращ се до криптовалутата, която ще изпращате и ви се отваря следният прозорец.

В полето recipient поставяте адреса си от binance, който копирахте по рано.

Withdraw from би следвало да е криптовалутата, която ще изпращате.

На Amount въведете количетвото в евро, или в криптовалута, което искате да изпратите и натиснете на Continue. Следвайте стъпките.

ЧЕСТИТО за пореден път. Изчакайте търпеливо копачите (майнърите) ,или хората поддържащи криптовалутата, която изпращате да свършат своята работа и компютрите им да извършат нужните изчисления за да потвърдят транзакцията ви. Понякога това става бързо друг път може да се чакат 20,30 минути. Стойте спокойни и чакайте.

Влезте в Binance отново. Кликнете на FUNDS – BALANCES и открийте своята криптовалута.

Вече сте готови да я обменяте за всички останали криптовалути, които поддържа борсата. Питате се как става това ли ?

Как да обменя Биткойн за друга криптовалута в борсата Binance ?

Кликнете на EXCHANGE ,след което изберете Basic. Менюто се намира в горният ляв край на борсата.

В поленцето в десният край където пише ADA въведете съкратеното име на криптовалутата, която искате да закупите. Ние сме въвели ADA тоест Cardano. Под полето се появява за какво можете да я обмените. ADA/BTC означава ,че ще я обменяте биткойн за Cardano. Отгоре има 3 поленца BTC, ETH, BNB и USDT. Избирате това, което имате. Кликате върху ADA/BTC както е в случая.

Тук в полето BUY ADA (При вас може да е друго в зависимост коя криптовалута искате да получите в замяне на Биткойн например) имате цена (price) – крайната цена на бройките от криптовалутата,която ще закупувате. Количество (amount) – бройките, които искате да закупите. Процентите са колко процента от общото количество криптовалута, която депозирахте по-рано от coinbase искате да използвате за да закупите избраната тук криптовалута. В крайното поле TOTAL ви е изписано общото количество Bitcoin в нашия случай, за което ще закупите желаната криптовалута. Кликате на BUY и сте готови. Сега можете да видите покупката си отново във FUNDS – BALANCES.

Надяваме се ръководството да е било достатъчно изчерпателно и никой да няма проблеми със стъпките изведени в него!

Ако сме ви били полезни можете да се абонирате за нас и да харесате нашата Фейсбук страница.