DeFi акаунтите са над 3М – кои са водещите протоколи?

DeFi акаунтите са над 3М - кои са водещите протоколи?
Купи и продай криптовалути

Децентрализираните борси (DEX) се превърнаха в много важна част от крипто инфраструктурата. Те премахнаха наличието на трета страна – крипто борса – която да печели допълнителни такси от търговията и мотивира тези, които искаха да видят транзакцията си записана на Блокчейна.

Голямата популярност и лесен интерфейс докара общо 3 090 721 крипто адреси, които са взаимодействали с топ проекти на DeFi, като най-използваните протоколи са DEX-ове. Това осигури ръст на индустрията от 160% от януари насам, когато крипто адресите бяха малко над 1М.

Uniswap спира достъп до някои токени? – прочети ТУК!

Купи и продай криптовалути

Има четири ключови протокола, движещи този растеж. Те включват Uniswap (~ 2,5 милиона потребители), Compound (326 487 потребители), 1inch Exchange (276 254 потребители) и SushiSwap (198 618). 

 

За пояснение Compound е популярна услуга за кредити и заеми на криптовалути, 1inch Exchange е агрегатор на различни крипто протоколи (включително SushiSwap и Uniswap), използвани за предлагане на трейдърите на най-добрите цени, а SushiSwap е почти идентична на Uniswap.

Uniswap, разбира се, е предводител по пазарен дял. Той отговаря за 63.8%, като след него се нарежда SushiSwap с 9.6%.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група